FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Urmează chinuri mai mari pentru FCSB » Discursul nervos al lui MM e susținut de realitate: chiriașul principal plătește campania electorală 

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 06 noiembrie 2018 08:03

FCSB cotizează cel mai mult la Primărie pentru stadionul pe care echipa lui Dică trebuie să joace în condiții groaznice!

FCSB a închiriat scump o casă și acum s-a trezit că-i sare tot parchetul, pentru că proprietarul a organizat o petrecere în locuință cât a lipsit chiriașul. Cam în situația asta se află clubul lui Becali, cotizantul principal al Primăriei pentru Arena Națională și victima numărul 1 a terenului dezastruos de pe cel mai scump stadion din București. 

Mii de copii, mii de voturi

Steaua a achitat 135.000 de euro către Primărie doar de la startul acestui sezon. E vorba numai despre chirie, fără alte costuri pe care le mai suportă clubul pentru a organiza meciuri pe Arena Națională. Ar fi plătit mai mult, doar că echipa lui Dică s-a mutat la Voluntari pentru două luni, pentru ca proprietarul stadionului să aibă un timp pentru refacerea ierbii. La capătul lucrărilor pe care le-a desfășurat Primăria, gazonul arată mai rău decât era înainte să fie "reparat"!

Mihai Stoica a îndrăznit să pronunțe un reproș pentru edili, care au folosit Arena în scop electoral, au organizat o competiție în care 3.500 de copii au jucat fotbal pe cel mai mare stadion din țară în patru zile. 3.500 de copii înseamnă mii de părinți cu drept de vot. Asta a și sugerat MM în legătură cu programul uimitor pe care l-a făcut Gabriela Firea pe stadion.

Urmează chinuri mai mari

Becali l-a certat pe Stoica fiindcă s-a referit "la fina mea, Gabi Firea", însă FCSB va continua să contribuie la bugetul Primăriei ca să joace pe terenul oribil. Gazonul va deveni, probabil, tot mai rău pe măsură ce se va strica vremea. Meciuri se vor juca până în decembrie, așa că e posibil ca Moruțan și colegii lui să ajungă să regrete suprafața proastă pe care au jucat duminică seară cu Astra.

Dică se așteaptă la ceva asemănător și la derby, în weekendul următor: "Sper ca oamenii care se ocupă de stadion să facă ceva până la meciul cu Dinamo, să arate cât de cât normal iarba. Dar nu cred că va fi așa, mă aștept să fie tot prost gazonul". 

Mai simplu e pentru cine nu-și permite

FCSB e chiriașul principal al Arenei și va rămâne așa fiindcă naționala are puține meciuri acasă anual, iar Dinamo, alt club important din București, nu-și permite să joace pe stadionul Național, nu are bani pentru chirie. "Câinii" evoluează acolo rar, meciuri cu FCSB sau din Europa League. Restul partidelor le dispută pe stadionul Dinamo, din Ștefan cel Mare. FCSB rămâne societatea care plătește cel mai mult, și în bani, sub forma chiriei, și în jocuri disputate pe un teren prost și periculos pentru fotbaliști, riscant. 

În Anglia a fost vina lui Tottenham

Imaginile cu terenul maroniu de la meciul FCSB-Astra au semănat cu cadre de la un derby din Premier League, Tottenham-Manchester City, disputat recent pe Wembley. Și acolo era terenul distrus și mai era și trasat pentru fotbal american! De vină a fost o încurcătură la care a participat și gazda Tottenham. Spurs au folosit Wembley pentru că stadionul propriu era în curs de reconstruire. Clubul anunțase din toamna trecută că se va muta în toamna asta în casa proprie. Ceea ce nu s-a petrecut, noul White Hart Lane n-a fost disponibil la timp și Tottenham a trebuit să joace pe un gazon tratat pentru alt sport și distrus la fotbal american cu câteva zile în urmă. 

"Încurajați copiii să joace fotbal pe Arena!"

Primăria a comentat într-un comunicat starea terenului: "În ceea ce priveşte turneul de fotbal pentru copii "Cupa Centenarului Marii Uniri", care s-a desfăşurat pe Arena Naţională, menţionăm că la acest eveniment au participat peste 3.500 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, din România şi Republica Moldova, majoritatea având pentru prima dată ocazia să joace sau chiar să vadă un stadion modern, care găzduieşte meciuri internaţionale. Considerăm că aprecierile conform cărora aceşti copii nu ar fi trebuit să joace pe Arena Naţională sunt neinspirate, mai ales că fotbaliştii profesionişti ar trebui să încurajeze tinerii sportivi să facă performanţă la cel mai înalt nivel". Primăria a anunțat și că iarba nu se schimbă, va fi însămânțat gazon, reparat și tuns cel actual.

Vezi și: Becali anunță plecarea unui nou jucător și pregătește încă o mutare: "Nu ați văzut?"

Citește și:

Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”
Superliga
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”
Ironia supremă! Neymar a dat tonul la scandarea de coșmar pentru Ronaldo, în timp ce lusitanul plângea pe gazon
Campionate
Ironia supremă! Neymar a dat tonul la scandarea de coșmar pentru Ronaldo, în timp ce lusitanul plângea pe gazon
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (27)
110146613198286
Gabi Simon  •  06 Noiembrie 2018, 17:06

Pentru toate persoanele care il adorati pe D-l ***/ Stati pe capul lui si propunetii sa isi faca stadion propriu unde sa joace FCSB-ul lui. decit sa plateasca chirii asa mari mai degraba isi face stadion de 15-20.000 de locuri si iese mult mai bine,asta trebuia sa isi face el demult caci asa in citiva ani va cheltui mult mai mulr pe bani dati aiurea pe chiriile sradionului.si gazonul va fi tot la fel de prost pentru ca acolo e un bun public al tuturor romanilor .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  06 Noiembrie 2018, 14:54

Hotărâți-vă, domnilor GSP-iști: ați scris, acum câteva luni, că Becali nu mai plătește nimic Primăriei... ba chiar Primăria îi plătește lui (mult mai puțin decât ar fi obținut ca venit de la chiriaș cu meciul / cu sezonul) ca să îngrijească terenul de joc, printr-o firmă apropiată lui. V-ați răzgândit? S-a schimbat calimera între timp? Sau Becaliotul a „convins” una presă să scrie astfel, și nu altfel?

gido
gido  •  06 Noiembrie 2018, 13:45
Postat de cpt.ahab pe 06 Noiembrie 2018, 11:11

Nu. Normal ar fi să dai bani( deloc puțini) pentru a închiria un stadion care să-ți ofere gazon la înălțimea pretențiilor de arenă modernă și scumpă. La ce gazon oferă acum, chiria pentru un meci ar trebui să fie de zece lei și cincizeci de bani.

orice chirias din lume, cand nu-i convine chiria sau conditiile de inchiriat , se muta ...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează