FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL VALIZA

UPDATE Amînare pentru 27 mai în "Dosarul Valiza" » Gigi Becali: "Am vrut să le cer valiza la final, dar au amînat"

Articol de , - Publicat luni, 22 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 23 aprilie 2013 01:18

UPDATE 18:05 Becali la ieşirea de la tribunal: "Am stat prea mult, mîine e ziua mea, Sf. Gheorghe. E posibil să vin, e posibil să nu vin. Am vrut să dau declaraţii pentru a lămuri Instanţa asupra a ceea ce am făcut eu în fotbal în ultimii 12 ani. Am vrut să le cer valiza la final, dar au amînat. Procurorul s-ar putea să fie rapidist. L-am simţit. Era mititel. Îşi face meseria. De-aia a cerut 4 ani, să nu zică ăia de la DNA ceva. În celălalt proces mi-au dat 3 ani cu suspendare doar ca să-mi mai închidă puţin gura". Becali are programată mîine o audiere în Dosarul terenurilor MApN.

UPDATE 17:55 Amînare în Dosarul Valiza. Următorul termen  a fost programat pentru 27 mai, ora 09:00.

UPDATE 17:53 Doina Stanciu, şefa ÎCCJ, respinge cererea de audiere a cd-urilor cu înregistrări. Respinge ca nefiind concludentă cererea procurorului.

UPDATE 17:50 Becali l-a tachinat pe procuror: "Domnul procuror, sînteţi stelist sau rapidist? Dacă sînteţi  rapidist, cereţi tot 12 ani. Dacă eraţi dinamovist, cereaţi 15".

UPDATE 17:50 Procurorul cere ascultarea înregistrărilor dintre inculpaţi şi cele de dinaintea meciului cu Gloria. Toate sînt expuse pe CD.

UPDATE 17:45 Becali vrea să dea declaraţii, Sponte şi Ciul au refuzat. Avocatul lui Piţurcă susţine că selecţionerul a vrut să vină, dar a trebuit să plece în ultimul moment.

UPDATE 17:42 Reîncep audierile. Gigi Becali, Teia Sponte şi Alina Ciul sînt în sală, lipsesc Victor Piţurcă şi Radu Marino.

UPDATE 17:40 Becali nu-şi face probleme: "Sînt relaxat, rîd. Dacă ştiam că păţesc ceva eram resemnat şi crispat. Ca Voicu". Cătălin Voicu, fost senator, este posibil să-şi afle sentinţa azi în dosarul în care procurorii au cerut 4 ani de închisoare cu executare.

UPDATE 17:35 Au reînceput audierile. Becali către procuror înainte să intre judecătorii în sală: "Nu sînt supărat pe tine că ai cerut 4 ani. Sînt supărat pe ăia care au vrut 10-11"

UPDATE 17:15 Pauză de 30 de minute la audierile lui Gigi Becali.

UPDATE 15:30 Gigi Becali a revenit la Înalta Curte şi după cîteva minute petrecute în sala de judecată, s-a amuzat făcînd glume cu jurnaliştii.

UPDATE 11:00 Gigi Becali a plecat de la Înalta Curte şi potrivit România TV a făcut o declaraţie şocantă în sala de judecată: "Dacă mă condamnaţi, n-o să mă mai găsiţi!"

În faţa jurnaliştilor, patronul Stelei a negat că ar fi făcut această afirmaţie.

UPDATE Gigi Becali nu-şi face gruji că ar putea fi condamnat şi speră să obţină suma de 1.700.000 de euro, care i-a fost confiscată:

"Sfîntul Vasile cel Mare a spus că adevărul nu are nevoie de apărare, de avocaţi. Spun adevărul şi cu asta basta. Eu am candidat la preşedinţia României şi am învăţat Constituţia. Aici scrie la articolul 11: "tratatele ratificate de Parlament fac parte din drept intern". Procurorii susţin că ei vor să aplice legea din 2006, cea comunistă.

N-am nici o emoţie. Judecătorii de la Înalta Curte nu pot ignora legea. Nu e vorba de achitare aici, e vorba de banii pe care mi i-au luat".

UPDATE 10:15 Gigi Becali a venit cu Constituţia în mînă ca să demonstreze completului că este judecat conform unor legi vechi

Gigi Becali este prezent azi la Înalta Curte, unde se va judeca recursul făcut de procurorii DNA în "Dosarul Valiza". Patronul Stelei a ajuns în jurul orei 9:00.

Pe 25 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amînat verdictul în "Cazul Valiza" pentru 22 aprilie.

Gigi Becali a fost achitat de completul de trei judecători, dar procurorii DNA au făcut recurs la această decizie, iar în motivarea pe care au dat-o explică de ce finanţatorul stelist trebuie condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, fiind acuzat de dare de mită. În acest proces mai sînt inculpaţi Victor Piţurcă, dar şi Teia Sponte.

 

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (230)
ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  23 Aprilie 2013, 00:22
Postat de thumbzilla.. pe 22 Aprilie 2013, 19:56

nu am nici o problema avocado ::)) chiar scrii decent,si nu am fost deranjat niciodata de ceva scris de tine.eu doar i-am atras atentia ceangaului respectiv,ca ar trebui sa taca din gura si sa nu faca aluzii necontrolate la adresa ta.atat.nu am fost ironic cu nimic.

da thumbzi, am intuit intentiile tale nobile. doar ca nu era cazul sa te agiti. tipul e dement sadea...

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  23 Aprilie 2013, 00:21
Postat de djamorphis pe 22 Aprilie 2013, 20:08

Salutare Bianco, nu am facut referire la tine ci la transilvanialibera care ne ameninta cu granitele puse peste Carpati. :)) Ca tot iti place sa ma saluti cu "aloha" nu vreau sa raman dator si iti raspund de acum inainte cu "Glück Auf"! Termen folosit acum de suporterii lui Schalke insa initial de minerii din zona Ruhr care mot a mot s-ar traduce prin "mult noroc"!

............))))))))))))) ja ja ja... danke schon, ... bro...))

thumbzilla..
thumbzilla..  •  22 Aprilie 2013, 23:50
Postat de djamorphis pe 22 Aprilie 2013, 20:13

Mai, tu ai fost in viata ta la Bucuresti de iti permiti sa jignesti atatea persoane?

lasa-l dj ca ala habar nu are ce-i cu el ::))) are probleme majore la mansarda ::)))

Vezi toate comentariile (230)
Comentează