FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Petev era de departe cel mai bine plătit antrenor din Superliga! Bulgarul s-a umplut de bani la Universitatea Craiova

Ivaylo Petev și Charalambous, înainte de FCSB - Universitatea Craiova, foto: Raed Krishan / GSP
Ivaylo Petev și Charalambous, înainte de FCSB - Universitatea Craiova, foto: Raed Krishan / GSP

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 14:24 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 16:17

Demis de la Universitatea Craiova, Ivaylo Petev era cel mai bine plătit antrenor din Superliga, surse oficiale de la Universitatea Craiova afirmând pentru Gazeta Sporturilor că bulgarul era remunerat cu câte 33.000 de euro/lună! Prin comparație, Dan Petrescu urmează să semneze la CFR Cluj pe un salariu mai mic, 30.000 de euro.

Ivaylo Petev, 48 de ani, și-a încheiat aventura la Universitatea Craiova, mai e nevoie doar de oficializarea despărțirii. În ciuda faptului că echipa juveților a fost eliminată prematur din Cupa României Betano, săptămâna trecută, de Oțelul Galați, din sferturile competiției, în ciuda faptului că oltenii au ieșit din lupta pentru titlu după eșecul cu FCSB de pe Arena Națională, bulgarul s-a umplut de bani în Bănie.

„Vii la Craiova?” » Costel Gâlcă a vorbit cu GSP, imediat după vestea demiterii lui Petev: „Asta e meseria mea!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
„Vii la Craiova?” » Costel Gâlcă a vorbit cu GSP, imediat după vestea demiterii lui Petev: „Asta e meseria mea!”

Încă nu a închis situația financiară cu clubul până la ora publicării articolului, mai ales că avea trecute clauze clare în contractul individual. Petev a fost recomandat de olteni ca antrenorul cel mai bine plătit din Superligă!

Ivaylo Petev, un antrenor foarte costisitor pentru Universitatea Craiova

Deunăzi, Gazeta Sporturilor a publicat un material în care prezenta detalii financiare ale negocierilor lui Dan Petrescu cu CFR Cluj. Printre altele, în articol apărea informația că SuperDan este îmbiat să revină la clubul cu care a câștigat 4 trofee de campion cu un salariu uriaș la nivelul campionatului intern, 30.000 de euro/lună. Ceea ce l-ar aduce în topul remunerațiilor din Liga 1.

După ce au citit materialul jurnalistic, reprezentanții clubului din Bănie au avut o reacție fermă, pentru GSP.ro: „Nu Dan Petrescu ar fi cel mai bine plătit antrenor din Liga 1. Ivaylo Petev are 33.000 de euro/lună, net! La care se adaugă diverse bonusuri, de puncte, de campionat, de Cupă etc".

Mihai Rotaru a vrut să-l dea afară pe bulgar, chiar dacă nu a recunoscut, și în urmă cu o lună și jumătate. Doar că ar fi trebuit să scoată din buzunar o sumă impresionantă, aproximativ 600.000 de euro, bonusuri și clauze din contractul lui Petev, conform DigiSport.

Informație confirmată și de sursele GSP, faptul că Petev era pe „făraș” în startul sezonului de primăvară, după rezultate proaste și în cantonamentul din Antalya, și în primele două etape din 2024, eșecuri cu Farul și cu FCSB. Totuși, după aceste două rezultate slabe, a urmat o serie de 9 etape fără înfrângere, dintre care șase victorii.

8mii de euro este salariul lunar al lui Elias Charalambous la FCSB, el fiind antrenorul liderului Superligii

Cei 3 colaboratori ai lui Ivaylo Petev pleacă alături de bulgar

Ceea ce oltenii au evitat să precizeze clar este dacă în cuantumul banilor pe care îi plăteau bulgarului intrau și remunerațiile celor trei colaboratori aduși de el, Kozlic Admir, Adi Adilovic și Csaba Gabris (preparator fizic). Secondanții lui Petev au părăsit și ei Universitatea Craiova alături de Ivaylo.

Până să rezolve situația celui ce-i va urma lui Petev la conducerea alb-albaștrilor, Costel Gâlcă, 52 de ani, fiind favorit, finanțatorul Mihai Rotaru a transmis în club că apelează pentru moment la varianta Dragoș Bon. Acesta va fi interimar cel puțin la meciul cu Farul.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Pavel Badea, intervenție la GSP LIVE: „Unii jucători au rămas datori aseară! Nu am înțeles titularizarea lui Blesa”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Rival cu suflet dinamovist al „câinilor”, duminică: „Și Rapid a avut stadionul plin și a luat 4”. Unde se va face diferența la Dinamo - Poli Iași

Cad recorduri în play-out la U Cluj » Echipa lui Neluțu Sabău se laudă cu câteva serii pozitive

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (6)
patrutreitrei
patrutreitrei  •  10 Aprilie 2024, 18:14

WoW, i s-a mărit salariul recent? Acum 2 zile scriați că Dan Petrescu va avea cel mai mare salariu din Liga 1: 30.000 / lună. Și că Petev are 12.000, iar Sabău e cel mai bine plătit din țară, cu 25.000. Acum, care-i adevărul?!

Booveanul
Booveanul  •  10 Aprilie 2024, 16:03

Si gloabele lui din teren nu erau in stare sa lege doua pase… Rotare, poate problema nu e la antrenori, poate ar trebui sa reziliezi si vreo 10 contracte de jucatori

VanBasten2000
VanBasten2000  •  10 Aprilie 2024, 15:14

Saracul Haralambie, 8000 pe luna... cat banii de benzina la Rolls.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează