FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO 3-3

VIDEO + FOTO U Cluj - Dinamo 3-3 » „Câinii” au ratat victoria în prelungiri! Cum arată clasamentul

U Cluj - Dinamo // Foto: Raed Krishan / GSP +49   FOTO
U Cluj - Dinamo // Foto: Raed Krishan / GSP

Articol de , , - Publicat sambata, 04 mai 2024 18:17 / Actualizat duminica, 05 mai 2024 01:08

U Cluj și Dinamo au terminat la egalitate, scor 3-3, în etapa a 8-a din play-out, penultima. „Câinii” au marcat de 3-2 în minutul 87, dar gazdele au egalat în prelungiri, iar calculele în lupta pentru salvarea de la retrogradare se complică.

Clasamentul live din play-out

Cronică de Ionuț Iordache: Untold Sins. Dinamo nu a putut profita de apatia clujenilor și e tot mai aproape de Liga 2

Pe Arena unde peste trei luni va avea loc celebrul festival de muzică, unii clujeni au „păcătuit” prin blazare și lipsă de agresivitate în fața lui Dinamo. Chiar și așa, „câinii” au scos doar un punct și par condamnați.

Ultima zi din Săptămâna Patimilor nu putea avea pe afiş alt meci în afară de U Cluj - Dinamo, două formaţii care au suferit enorm în play-out. Cu obiective total diferite la intrarea în grupa loserilor, U Cluj şi Dinamo au avut totuşi un numitor comun: parcursul mediocru, cu o singură victorie în ultimele etape pentru fiecare formaţie, un 1-0 chinuit în faţa ultimei clasate, Poli Iaşi.

Cele două cluburi înfrăţite la nivel de galerii se află în două conjuncturi diferite ale istoriei lor. Universitatea e definiţia clasică a bugetarului de lux, pe care nu-l trage nimeni la răspundere, indiferent de rezultate. Cu un buget de top, cu un oraş de nivelul Clujului în spate, Universitatea a ratat calificarea în play-off şi s-a făcut de râs în play-out, unde a câştigat doar două meciuri din primele 7.

4,5 milioane de euroa fost bugetul de salarii al Universităţii Cluj pe anul 2023

2,3 milioane de euroa fost contribuţia autorităţilor locale la bugetul Universităţii în 2023

Dinamo este imaginea unui mastodont comunist care a fost devalizat de diverşi afacerişti în perioada capitalismului haotic de după Revoluţie şi care în ultimii ani abia mai este ţinut în viaţă.

În acest context, cele două echipe au ajuns să spere ca la meciul direct să-şi mai spele din păcate. Clujenii mai visau la locul de baraj pentru Conference League, iar Dinamo aşteaptă minuni în fiecare etapă.

Popa cu lumina

Primii care au lovit au fost ardelenii. Recuperat în ultimul moment de echipa medicală, Daniel Popa şi-a învins fosta echipă cu un şut din careu, după o pasă luminoasă a lui Roguljic (6). Cu un picior și jumătate în prăpastie, „câinii” au fost apatici, parcă resemnați în privința retrogradării.

Profitând de lipsa de vână a dinamoviștilor, elevii lui Sabău au fost aproape de golul doi, după două faze identice: centrare Chipciu, „cap” Anselmo. Doar că prima oară a reținut Golubovici, iar apoi mingea s-a scurs un pic pe lângă.

„Bugetarii” adormiți

Însă clujenii s-au plictisit repede, după doar 25 de minute. Ca niște bugetari chemați la muncă în vacanța de Paște, alb-negrii i-au lăsat pe dinamoviști să se apropie tot mai periculos de poarta lui Gorcea.

Politic e găsit la marginea careului și, fără să fie deranjat, îi pasează lui Bani, care șutează de la 16 metri sub privirea îngăduitoare a lui Nistor (37). E 1-1 și Dinamo speră. Apărătorii Universității sunt pasivi din nou cu puțin înainte de pauză. Goncalo primește la 25 de metri, înaintează nestingherit și prinde un șut bun cu gazonul, dar Gorcea salvează in extremis.

„Groparul” Golubovic

Repriza a doua începe la fel cum s-a terminat prima. Cu Dinamo în atac. Iar pe un contraatac, elevii lui Kopic lovesc din nou. Politic recuperează o minge pe linia de fund, întoarce la Milanov, care înscrie la vinclu (48). Parcă nici lui nu i-a venit să creadă când a văzut ce liber era la marginea careului!

A ieșit apoi la rampă Golubovic. Mai întâi, în mod pozitiv. L-a blocat miraculos pe Daniel Popa, care scăpase singur. Iar apoi și-a îngropat echipa, după o ieșire greșită de care a profitat Oancea (61)

Bani MVP

Jocul nu era însă terminat. Bani, cel mai bun jucător dinamovist, i-a pasat lui Pavicic, care a marcat cu capul (87) „Câinii” s-au bucurat însă prea repede pentru că Bic a profitat de o minge care a sărit la el ca la fliper și l-a învins pe Golubovic (90+1).

S-a terminat 3-3, deși câțiva „studenți” au părut deja în vacanță, în frunte cu Nistor, cel care probabil nu a uitat că a fost pictat la un moment dat pe autocarul lui Dinamo.

Dinamo care tremură serios. A mai pierdut două puncte în prelungiri și urmează meciul cu UTA lui Rednic. Și s-ar putea ca nici victoria să nu o mai ajute!

Incredibil! Gestul făcut de Daniel Popa după ce a marcat în poarta lui Dinamo
U CLUJ - DINAMO
Incredibil! Gestul făcut de Daniel Popa după ce a marcat în poarta lui Dinamo

FINAL » U Cluj - Dinamo 3-3

U Cluj - Dinamo, echipe de start

U Cluj: Gorcea – Oancea, Masoero, Thalisson, Chipciu – Silaghi, Bic, Nistor – Roguljic, Anselmo, D. Popa
Rezerve: Germonas, Chinteș, Techereș, Roger, Simon, Grobry, Pănoiu, Ilie, Chirilă
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Dinamo: Golubovic – Patriche, Velkovski, Homawoo – De Moura, Milanov, Gnahore, Pavicic, Politic – Bani, Gregorio
Rezerve: Răilean, Iglesias, D. Irimia, Ilic, Bordușanu, Neagu, R. Grigore, A. Irimia, N. Roșu, Amzăr. Costin
Antrenor: Zeljko Kopic

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei). Asistenți: Daniel Mitruți (Craiova), Alexandru Vodă (Alba Iulia)
Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari). Asistent VAR: Raul Ghiciulescu (Lugoj)

UPDATE 19:10. Lumea nu s-a îngrămădit la meci

Cu o oră înainte de meci, aproximativ 100 de fani sunt în interiorul arenei, iar în jur de 300 sunt în jurul stadionului.

U Cluj - Dinamo 3-3 » „Câinii” au ratat victoria în prelungiri! Cum arată clasamentul

UPDATE 19:00. Primele imagini de pe Cluj Arena

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Zeljko Kopic s-a destăinuit pentru GSP.ro înaintea meciului crucial cu U Cluj: „Ei nu ar trebui să mai fie parte din club!”

EXCLUSIV Averea lui Ionuț Negoiță s-a multiplicat după ce a lăsat Dinamo: „Doar așa va mai trăi"

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (139)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  11 Mai 2024, 17:44
Postat de Extraterestrul_2023 pe 05 Mai 2024, 23:26

11 oameni de la U Cluj din vestiar sunt fara oferta la FINALUL SEZONULUI. Daca Dinamo nu le-a facut oferta , poate le-au facut oferta Craiova, Botosani, Voluntari !

nu iti este rusine? deci u cluj v-a dat punctul care inca nu va retrogradeaza si a incurcat aproape toate contracandidatele voastre si tot nu esti multumit. sper sa faca redmic dreptate si sa va retrogradeze.

Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  05 Mai 2024, 23:26

11 oameni de la U Cluj din vestiar sunt fara oferta la FINALUL SEZONULUI. Daca Dinamo nu le-a facut oferta , poate le-au facut oferta Craiova, Botosani, Voluntari !

creeperno534
creeperno534  •  05 Mai 2024, 22:58

Iti plac teoriile conspiratiei

Vezi toate comentariile (139)
Comentează