FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMOVIŞTI.RO

Schimbul doi

Articol de - Publicat duminica, 09 martie 2008 00:00

Lobonţ va pleca la vară, iar Dinamo caută deja un înlocuitor. Belgianul Merlier, de la U Cluj, va fi monitorizat atent

O prestaţie excelentă cu Rapid în urmă cu două săptămîni şi contribuţia majoră la victoria cu 2-1 în Giuleşti l-au promovat pe portarul Pieter Merlier în ochii acţionarilor dinamovişti. Fotbalistul de 29 de ani va fi monitorizat extrem de atent de către "cîini" în dorinţa de a-l aduce la vară în Ştefan cel Mare.

Plătit cu 2.700 de euro pe lună, belgianul a sosit în această iarnă la U Cluj, a jucat toate cele 180 de minute ale acestui sezon în tricoul "şepcilor roşii" şi are o clauză contractuală, cum că dacă echipa retrogradează la vară, poate pleca gratis la oricare altă formaţie.

Merlier a intrat în atenţia roş-albilor ca variantă de schimb pentru plecarea lui Bogdan Lobonţ din Ştefan cel Mare, ce se va materializa după Euro 2008. Şefii i-au transmis internaţionalului de 30 de ani că nu se vor opune unui transfer în străinătate, iar Lazio şi Werder Bremen sînt în continuare interesate de Lobby. Nici rezerva de acum a românului, letonul Denis Romanovs, n-ar mai continua la Dinamo, dorind să revină în ţara natală.

Trei lucruri despre Merlier

- A început fotbalul la 7 ani în Belgia, la juniorii lui Waregem, pentru care a evoluat 20 de ani! În vară a ajuns la Maccabi Herzliya (prima ligă israeliană), dar a fost foarte puţin folosit, în iarnă ajungînd la U Cluj.
- Este poreclit "Merlin", după numele vrăjitorului care, spune legenda, a vegheat asupra regelui Arthur. Jucătorul se amuză: "Îmi place să fac minuni în poartă!"
- Idolul său este fostul mare goal-keeper belgian Michel Preud'homme. Dar îl place şi pe Lobonţ! "Este unul din preferaţii mei, îl ştiu de cînd juca la Ajax. E o adevărată felină, are tehnică, reflexe, e aproape complet".

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (9)
 •  09 Martie 2008, 15:12

http://sf.banat.myminicity.com ceva adevarat

 •  09 Martie 2008, 13:27

vazand declaratiile de bun simt ale dinamovistilor de mai jos ma abtin de la prea multe comentarii.Haide "U"!Bafta Dinamo!Oul de aur dorit Multescu si bisnitarii impresari este Goga dar nu pentru a face din Dinamo o echipa puternica ,doar pt ca un Euro 2008 le-ar pompa titei in conturile lor.Pacat ca de 20 de ani nu va fac un stadion asa cum meritati

 •  09 Martie 2008, 13:10

stati linistiti frati de la 'u'..nu au atata cap sa-l ia pe portaru vostru...multa bafta cu vasluiul si sa ne vdm la anu tot in divizia a.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează