FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

EXCLUSIV Salvatorul Botoșaniului de la Ploiești întrevede miracolul: „Mare lucru, este wow!” » Cum îl descrie pe Bogdan Andone

Sadiku (stânga) exultă după ultimele rezultate ale echipei sale. Sursa foto: Facebook / FC Botoșani
Sadiku (stânga) exultă după ultimele rezultate ale echipei sale. Sursa foto: Facebook / FC Botoșani

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2024 09:00 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 11:59

Rijad Sadiku, autorul golului victoriei în Petrolul - FC Botoșani (1-2), a bifat prima lui reușită în Superliga. Bosniacul a povestit pentru Gazeta Sporturilor care este atmosfera la echipă după 10 puncte obținute în ultimele patru etape

Rijad Sadiku, 24 de ani, a fost eroul Botoșaniului în marea victorie de pe „Ilie Oană", scor 2-1 cu Petrolul. Un rezultat fantastic pentru trupa lui Bogdan Andone, care plasează, incredibil!, echipa din nordul Moldovei pe un loc ce asigură salvarea directă de la retrogradare.

„Frații” de la U Cluj pun presiune pe Dinamo. Ce-i mână în luptă: „Orice loc mai sus aduce un venit în plus la bugetul clubului”
U CLUJ - DINAMO
„Frații” de la U Cluj pun presiune pe Dinamo. Ce-i mână în luptă: „Orice loc mai sus aduce un venit în plus la bugetul clubului”

Astfel, în perspectiva ultimelor două confruntări, FC Botoșani depinde de propriile rezultate pentru a se salva și evita barajul! Etapa viitoare este o adevărată finală între moldoveni și FC Voluntari, prima echipă care ocupă acum locul de baraj, cele două formații fiind despărțite de un punct.

În ultima rundă din play-out, FC Botoșani are meci în deplasare la Galați cu Oțelul, chiar cu trei zile înainte de finala Cupei României, pe care gruparea lui Dorinel Munteanu o dispută la Sibiu cu Corvinul Hunedoara.

Astfel, devine vitală etapa cu FC Voluntari de sâmbătă, de la ora 14:30. Trupa lui Valeriu Iftime este la un punct de ilfoveni și la două de FCU Craiova. Și a pus 3 puncte între ea și locurile ce duc direct în eșalonul secund, ocupate de Dinamo și Poli Iași.

Eroul Botoșaniului a început sezonul abia la jumătatea lunii decembrie 2023!

Revenind la fundașul bosniac, Sadiku este la prima sa reușită în tricoul moldovenilor, în al doilea său sezon în nordul țării. Apărătorul a trecut peste o perioadă neagră, presărată cu accidentări, care l-au ținut departe de gazon în startul campionatului. Apoi a fost obligat să o ia de la capăt, abia la mijlocul lunii decembrie 2023 a început, practic, propriul sezon!

Sadiku a luptat pentru propriul său loc în primul 11 și a izbândit. A devenit unul dintre oamenii importanți ai Botoșaniului, iar Bogdan Andone, sosit în chip de salvator la echipă, s-a bazat mult pe serviciile tânărului jucător, care a bifat toate selecționatele de juniori ale țării sale.

Până la accidentarea ce l-a ținut departe de gazon în prima parte a campionatului, Rijad era pe lista unor formații de play-off din Superligă.

Rijad Sadiku crede și el în salvarea directă de la retrogradare: „Ar fi fantastic, mai ales că eram văzuți ca victime sigure”

„Este foarte bine că am marcat un gol atât de important, dar cel mai cel este că echipa a învins, asta contează. Este un rezultat uriaș pentru FC Botoșani.

Eu cred că există o șansă foarte bună de a ne salva direct, foarte bine este că depindem de noi, din acest moment. Totul este în mâinile noastre. Mare lucru! Dar să nu ne aruncăm acum cu capul înainte, să ne păstrăm cumpătul. Nu mai contează acum cum am făcut-o, cum am ajuns la asta, nu e timpul să analizăm.

Cel mai important lucru acum este să rămânem în prima ligă. Da, ar fi fantastic să ne salvăm direct, mai ales că ne eram catalogați ca victime sigure. Dacă te uiți unde eram la începutul părții secunde și unde suntem acum, wow, este de necrezut!", a reacționat Rijad Sadiku pentru Gazeta Sporturilor.

Bogdan Andone este o persoană incredibilă și un antrenor excelent. A schimbat totul în bine, în pasiune și s-a dedicat total unei munci foarte grele. El a schimbat mentalitatea noastră, felul nostru de a gândi și ne-a dat energia pentru a obține în echipă aceste rezultate fantastice
Rijad Sadiku, fundaș FC Botoșani

37de meciuri și un gol a adunat Sadiku pentru Botoșani de când a sosit în România

DINAMO - FC VOLUNTARI 1-1. Kopic, pesimist la conferința de presă, după un nou pas greșit al ”câinilor”: „Da, ar fi un miracol sa ne salvăm!”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Omul care a umilit-o pe Dinamo speră într-o salvare de zile mari a „câinilor”: „Un antrenor român era mai nimerit” + Cum i-a „încins” pe unii jucători care au ajuns campioni

EXCLUSIV FOTO Se întâmplă în Liga 1 » Nu-l știe nimeni ca fotbalist, dar i-a „furat” gloria unui fost campion din Liga 1: „A dat autografe în locul meu!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  30 Aprilie 2024, 12:24

Chiar nu am inteles ce a facut Petrolul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează