FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - U CLUJ

VIDEO + FOTO „Remontada” de senzație în Giulești » U Cluj a revenit de la 0-2 și a răpus-o pe Rapid

FOTO: Raed Krishan (GSP) +36   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , , - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 22:27 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 22:47

U Cluj a câștigat cu Rapid pe Giulești, scor 3-2, după ce echipa lui Crisitano Bergodi a condus cu 2-0, în etapa #17 din SuperLiga.

AICI, rezultatele etapei 17 din Liga 1

A fost nebunie în Giulești. Părea că U Cluj se va opri la 15 meciuri la rând fără eșec în deplasare, însă elevii lui Sabău au revenit uluitor de la 0-2 și au avut și o bară.

Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)
+32 FOTO

Rapid a început ca din tun

Rapid a deschis repede scorul, după 14 minute de joc. Papeau a șutat de la distanță, din afara careului, mingea a fost deviată de un adversar și a intrat în plasă, fără ca Iliev să aibă vreo șansă să mai intervină. După 10 minute, Rapid părea că și-a asigurat victoria. Alexandru Ioniță a apărut în careu ca un vârf veritabil și l-a învins pe portarul oaspeților din apropiere, din centrarea lui Funsho. 

Debutul mult așteptat la Rapid » A intrat cu U Cluj la două luni și jumătate de când a semnat
Rapid - U Cluj
Debutul mult așteptat la Rapid » A intrat cu U Cluj la două luni și jumătate de când a semnat

Sabău a făcut o schimbare în minutul 31, iar de aici avea să pornească revnirea lui U Cluj. Pentru că Oancea, intrat în locul lui Fossati, i-a pasat decisiv lui Daniel Popa pentru primul gol al lui U Cluj. El urmărise bine o minge respinsă de Moldovan în lateral și i-a pus-o pe tavă lui Popa.

Revenire de senzație pentru U Cluj

Ardelenii au început în forță repriza a doua, marcatorul lui U Cluj fiind blocat de Moldovan. Un nou gol plutea în aer, iar acesta a venit din piciorul căpitanului Chipciu. Alex a jucat mijlocaș stânga, iar din această poziție a ajuns în careu și a tras cu dreptul la colțul lung, la firul ierbii, direct în plasă. 

El ajunsese la balon după ce acesta venise din transversala porții Rapidului, a acoperit bine mingea și a șutat din prima. Bergodi a făcut o schimbare ofensivă, l-a băgat pe Kevin Soni și l-a scos pe Kait. Iar U Cluj a profitat de golul lăsat la mijloc de ieșirea estonului, Soukoure a inventat o pasă genială de 40 de metri și și-a lăsat doi colegi singuri cu Moldovan. 

Daniel Popa i-a pasat lui Ianis Stoica, iar jucătorul împrumutat de la FCSB a punctat în poarta goală. Așa s-a terminat, iar U Cluj s-a apropiat la două puncte de play-off. Rapid rămâne pe locul 3, la 7 puncte de liderul FCSB.

FINAL. Rapid - U Cluj 2-3

  • Cele mai relevante statistici înaintea meciului
  • Au marcat: Papeau 14, Ioniță 25 / D. Popa 40, Chipciu 55, I. Stoica 73
  • Video cu fazele
  • 10.832 de suporteri sunt la meci, număr oficial. U Cluj are o galerie de aproximativ 80 de persoane
  • Papeau a deschis scorul cu noroc, cu un șut deviat din afara careului, iar Ioniță a majorat diferența din careu, după centrarea lui Funsho
  • Daniel Popa a redus din diferență din pasa lui Oancea, după ce Moldovan respinsese șutul lui Nistor. Chipciu a egalat în repriza a doua, cu un șut plasat la colțul lung, după ce mingea lovise transversala. Ianis Stoica a făcut 3-2, cu poarta goală, din pasa lui Daniel Popa

Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)
+32 FOTO

Noua melodie a lui Carla's Dreams a fost pusă pe stadion, la pauză

La pauză a fost atmosferă incendiară în Giulești. Cei de la Rapid au pus la boxe noua melodie a lui Carla's Dreams, „O sută de ani”, iar luminile au fost stinse pe stadion și suporterii au aprins lanternele telefoanelor.

VIDEO cu atmosfera de la Rapid - U Cluj

Rapid - U Cluj - echipe de start: 

RAPID (4-3-3): Moldovan - Braun, Săpunaru, Iacob, Borza - Al. Albu, Kait, Ioniță - Papeau, Borja Valle, Funsho 
Rezerve: Drăghia, Onea, Cristea, Grigore, Pănoiu, El Sawy, Tsoumou, Cîrjan, Soni
Absenți: Rrahmani, Petrila, Emmers, Oaidă (accidentați)
Antrenor: Cristiano Bergodi

U CLUJ (4-2-3-1): Iliev - G. Simion, Masoero, Pițian, Vătăjelu - Doukoure, Fossati - I. Stoica, Nistor, Chipciu - D. Popa 
Rezerve: Gorcea - Peteleu, A. Miron, I. Filip, Popadiuc, Silaghi, Mani, M. Ilie, Oancea
Absenți: Mitrea, V. Gheorghe (suspendați), Cîmpanu, Bic (accidentați)
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: Superbet Arena - Giulești (București)
Arbitru: Radu Petrescu; A1: Radu Ghinguleac; A2: Mihai Marica; Arbitru VAR: Adrian Cojocaru; Asistent VAR: Vladimir Urzică

Update ora 20:15. Moldovan, aplaudat de tot stadionul

Înaintea startului meciului, crainicul a amintit de performanța lui Horațiu Moldovan, portarul Rapidului, în tricoul echipei naționale, calificarea la EURO 2024. Stadionul l-a aplaudat la scenă deschisă.

Update ora 19:30. Tamaș a ajuns în Giulești 

Retras recent din activitate, Gabi Tamaș e tot mai prezent la meciurile din București. A fost pe Arena Națională la România - Elveția 1-0, iar acum este în Giulești pentru a vedea Rapid - U Cluj.

„Remontada” de senzație în Giulești » U Cluj a revenit de la 0-2 și a răpus-o pe Rapid

Update ora 19:25. Cupa Mondială la minifotbal, în Giulești

La intrarea VIP din Giulești, Rapid a expus Cupa Mondială la minifotbal, câștigată de România la începutul lunii.

„Remontada” de senzație în Giulești » U Cluj a revenit de la 0-2 și a răpus-o pe Rapid

Update ora 19:00. Puțină lume în Giulești

Cu o oră și jumătate înainte de startul meciului, la Giulești sunt puțini fani, asta ținând cont și de vremea rece din București.

„Remontada” de senzație în Giulești » U Cluj a revenit de la 0-2 și a răpus-o pe Rapid

VIDEO. Rapid și U Cluj au ajuns la stadion în același timp

Peste 10 ani de la ultimul succes al Universității cu Rapid gazdă

Rapid - U Cluj este cel mai vechi duel din istoria actualului campionat, prima confruntare directă având loc în cel de-al doilea sezon în care întrecerea internă s-a desfăşurat în sistem divizionar, 1933/1934.

Pe 26 noiembrie 1933, elevii lui Adalbert Molnar (U) s-au impus pe teren propriu cu 2-1 (Graţian Sepi, Silviu Ploeşteanu / Ştefan Boblea). În retur, la Bucureşti (21 aprilie 1934), ceferiştii au obţinut victoria cu 1-0, golul fiind marcat de Geza Medve, atacantul „giuleştenilor" aflându-se la debut.

În ediţia amintită, ambele echipe au cumulat câte 17 puncte (U Cluj locul 3, CFR locul 4).

În total, 95 de dueluri s-au disputat în Superliga României între cele două echipe. În 43 s-a impus Rapid, de 36 de ori a câştigat Universitatea, iar alte 16 partide s-au terminat la egalitate.

Când Rapid a fost gazdă, giuleștenii au câștigat 31 dintre cele 47 de meciuri disputate. În rest au mai fost 5 remize și 11 victorii ale ardelenilor.

Cel mai recent succes reușit de „șepcile roșii” din postura de vizitatori a fost consemnat pe 20 mai 2013, Rapid - U Cluj 1-4.

Partidă „cu greutate” pentru Ioan Ovidiu Sabău

Partida va fi una specială pentru Ioan Ovidiu Sabău, care a evoluat ca jucător în Giuleşti timp de 4 sezoane (1998-1999, 1999-2000, 2001-2002, 2002-2003), contribuind la ultimele două titluri câştigate de gruparea vişinie.

De asemenea, acesta a antrenat-o pe Rapid în stagiunea 2012/2013 (16 meciuri în toate competiţiile - 9 victorii - 3 remize - 4 înfrângeri).

Tot din SuperLigă:

Revoluție la FCSB! » Gigi Becali a implementat „regula Dan Petrescu”

Cornel Dinu i-a spulberat pe Nicolescu și „Ovidel” Burcă: „Rapid v-a ușuit, acum v-ați reunit la Dinamo... să-i cântați prohodul?”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (78)
dansy
dansy  •  29 Noiembrie 2023, 14:27
Postat de yellowstone_vs pe 28 Noiembrie 2023, 10:17

Dinamo Bucuresti 18 campionate, 13 Cupe ale României, 2 Supercupe și o Cupă a Ligii. ...FCSB uniti spre titlul 1 :))))))))))))))))))))))))) Uniti-va cu randoom =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) si strigati steaua din prima liga =)))))))))))))))))))))))))))

Câte din aceste trofee au fost pe bune? Ai uitat furăciunile făcute de Dinamo cu arbitri înainte de 1989?

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  28 Noiembrie 2023, 20:03
Postat de badeadorian pe 28 Noiembrie 2023, 16:50

Exista o zicala ... ''***'' !!! .

si azi a veninta sentita ....stadion nou pentru dinamo :))))))))) ce o fi in sufletul lui randooom :)))))))))))))))))))))))))))))

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  28 Noiembrie 2023, 20:02
Postat de johndorthy pe 28 Noiembrie 2023, 15:35

tibi iq 33,vitanul tau barzesti retrogradeaza. clona fc r este la 7 puncte de Steaua din prima liga si Steaua se pregateste de titlu cu numarul 27. tu? ha ah ha

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/noul-stadion-dinamo-costuri-top-10-stadioane-romania-720935.html =))))))))))))))))))))))))) mooooooooooooooooooooooooooooori bahhhhhhhhhhhhhhhhhh ..iar fac astia stadion *** :))))))))))))))))))))))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (78)
Comentează