FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Un idol al Giuleștiului: „De asta a fost neinspirată instalarea lui Lobonț! Pe el l-aș fi pus în locul lui Bergodi”

Bogdan Lobonț // Foto: Ionuț Iordache / GSP
Bogdan Lobonț // Foto: Ionuț Iordache / GSP

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 19:26 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 21:23

Daniel Pancu (46 de ani), fost mare atacant al Rapidului, a comentat situația actuală din Giulești, unde conducătorii se înțeapă reciproc, iar rezultatele sportive sunt catastrofale.

La începutul lunii martie, rapidiștii visau la titlu. Tocmai o spulberaseră pe FCSB, 4-0, și intrau la numai 4 puncte în urma liderului în play-off. A urmat o perioadă de coșmar, 6 înfrângeri și un egal în primele 7 partide din grupa pentru campionat, iar clasarea pe un loc european a devenit o himeră.

Între timp, antrenorul principal, italianul Cristiano Bergodi, a fost demis. În locul lui a fost promovat ca interimar Bogdan Lobonț, cel care îndeplinea funcția de antrenor de portari în mandatul lui Bergodi.

Daniel Niculae, replică pentru Dan Șucu: „Boală veche!”
RAPID
Daniel Niculae, replică pentru Dan Șucu: „Boală veche!”

Daniel Pancu, idol în Giulești, consideră că instalarea fostului portar a fost o greșeală. În opinia selecționerului de la U21, Adrian Iencsi, secund al lui Bergodi, ar fi fost o alegere mai bună.

Daniel Pancu comentează situația de la Rapid: „L-au văzut un an pe Lobonț cu mingile în mână. Instalarea lui a fost neinspirată!”

„Cunosc Rapidul foarte bine din '96. Le-am trăit pe toate acolo, dar asta este cea mai surprinzătoare serie negativă, nu o vedeam posibilă! Cu siguranță este o problemă de atmosferă, o problemă interioară.

Lucrurile s-au degradat într-o săptămână, evenimentele cu Liviu Ungurean nu trebuia să conteze. Chiar dacă suporterii nu au încurajat echipa la acel joc, Rapid ar fi trebuit să aibă altă evoluție și să câștige cu Farul. Practic, de acolo a început totul.

Apoi au condus cu 1-0 la Craiova, Craiova a rămas în 10 oameni și au pierdut... asta nu mai e problemă de antrenor, ține doar de jucători! Sunt convins că a contat foarte mult starea lor de spirit, relațiile interumane mai mult decât cele fotbalistice.

Un joc cu FCSB te consumă foarte mult. Eu am dat o declarație acum 10-15 ani, chiar așa suna: «Dacă am juca în fiecare săptămână cu Steaua, probabil aș fi jucător de Real Madrid». Atât de motivat eram, pentru că începea cu mult înainte.

A rămas în continuare așa, se transmite lucrul acesta. Dar te consumă enorm, te seacă de energie și intervine o relaxare care pleacă de la cap. Am trăit și noi la vremea noastră, dar nu de maniera asta. Și așa s-a mai pierdut un an.

Eram aici când l-au numit pe Lobonț și am spus că nu se va schimba nimic, nu avea cum! Să vă spun de ce am gândit-o așa. Poate e cel mai bun antrenor, un geniu, nu știu. Vom vedea peste ani. Dar să facem un exercițiu de imaginație. Tu ești Bergodi, eu Rrahmani și restul jucătorilor Rapidului.

Un an de zile, eu l-am văzut pe unul cu mingile în mână, se joacă cu portarii. Știu că a fost un mare portar, dar peste noapte vine să-mi spună ce să fac cu piciorul. Dacă venea din altă parte, era altceva. Dar aici cred că a fost o decizie neinspirată. Am spus-o și atunci!

Cred că ar fi fost mult mai indicat Iencsi, dacă mă întrebați pe mine. Lobonț era cu treaba lui”, a comentat Pancu la emisiunea „DigiSport Special”.

Daniel Pancu: „Multe lucruri denotă o stare de indisciplină la Rapid”

Pancu sugerează că în vestiar lipsește o mână de fier. Ca exemplu a dat propriul mandat de A1 la Rapid, încheiat în martie 2020 după un an și jumătate. La acea vreme, Pancu o lăsa pe Rapid pe locul 6 în liga secundă. Echipa a promovat un an mai târziu, cu Mihai Iosif la cârmă.

„Sunt foarte trist. Foarte, foarte trist. Am fost și la jocul cu Craiova în tribună, am fost la fel de trist. Mă întristează situația în care este clubul, și mă refer mai mult la conducere decât la echipă.

Au fost multe gesturi în ultimul timp care denotă o stare de indisciplină, începând cu șuturile în sticle de la Craiova, lucruri care nu sunt permise. Este vorba despre respectul față de suporteri, de tricou, de club, nu neapărat față de antrenor.

La mine nu s-ar fi întâmplat lucrurile astea! Sunt lucruri pe care nu le suport. Am fost un an și jumătate antrenor la Rapid, sunt cel mai logeviv după renașterea clubului. Nu a existat niciun episod, nici măcar un sfert de episod de genul ăsta într-un an și jumătate.

De la început am impus reguli stricte: disciplină, echipă plină de spirit, care avea fluctuațiile ei, și o identitate de joc care a rămas. Aici sunt multe lucruri cu care nu sunt de acord”, a afirmat Pancu.

VIDEO. Bogdan Lobonț: „Trebuie să găsim lucruri pozitive în tot ce facem, să încetăm să promovăm negativismul, polemica!”

Citește mai multe știri despre Rapid:

Dan Șucu a decis cine va fi noul director sportiv de la Rapid » Daniel Niculae pleacă! + detalii incredibile din interior: „Picătura finală!”
Rapid
Dan Șucu a decis cine va fi noul director sportiv de la Rapid » Daniel Niculae pleacă! + detalii incredibile din interior: „Picătura finală!”
Bogdan Lobonț, după comunicatul lui Dan Șucu: „Cum adică eu am ieșit impecabil?” » Ce spune despre negocierile cu Șumudică
RAPID
Bogdan Lobonț, după comunicatul lui Dan Șucu: „Cum adică eu am ieșit impecabil?” » Ce spune despre negocierile cu Șumudică

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
Averroes
Averroes  •  04 Mai 2024, 02:24

Idolii giulestiului sunt victimele lui Eugen Grigore

lefter_popescu
lefter_popescu  •  04 Mai 2024, 00:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează