FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CFR CLUJ 5-1

VIDEO Galopurile lui Hagi și cufărul gol pe care Dan Petrescu amână să-l deschidă

Farul și CFR Cluj se înfruntă ACUM, într-un meci din runda cu numărul 5 a play-off-ului Superligii. Partida a început la 20:30 și este liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.
Farul și CFR Cluj se înfruntă ACUM, într-un meci din runda cu numărul 5 a play-off-ului Superligii. Partida a început la 20:30 și este liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2024 22:33 / Actualizat vineri, 19 aprilie 2024 23:08

Farul a învins-o clar pe CFR la Ovidiu, scor 5-1, și a urcat, pentru moment, pe locul secund în play-off-ul din Superliga.

Farul a obținut victoria sezonului în fața lui CFR Cluj, una dintre rivalele la podium și la un loc de cupele europene. Formația lui Gică Hagi a urcat momentan pe poziția secundă, una care duce în preliminariile Conference League.

La Ovidiu, Gică Hagi l-a așteptat pe Dan Petrescu, ca în episoadele vechi, să îi întindă mâna de dragul unor momente frumoase pe care le-au împărțit cu milioane de români.

Fără omolog pe bancă, „Regele” a lăsat deoparte diplomația și i-a arătat celui care o va prelua pe CFR Cluj cufărul gol pe care îl va deschide din vară: o echipă fără structură și reacție, îndoită de vedete cu angoasă, care dau senzația că așteaptă ceva fără să ofere nimic la schimb. Egoismul e pentru cei tineri.

Farul a simțit mirosul de rivanol încă din primele minute ale meciului și a aplicat comprese de fotbal în momente bine definite, încă din startul de meci.

Louis Munteanu, imitat

Uneori delăsător, de și mai multe ori decisiv, Louis Munteanu a strălucit în startul de meci. Încearcă mult, se zbate, se demarcă. Îl ajută Grigoryan și Cojocaru, stăpâni pe flancuri, dar și Ionuț Vînă în rol de creator, după abandonul „lăsatului” Budescu.

La indicațiile lui Hagi, constănțenii sunt tari pe picioare și gata să încerce pentru o deschidere de scor rapidă, altfel spus, curajul de gazon cu care Farul a bucurat ochii de multe ori în acest sezon de Superliga.

În minutul 22, Munteanu, cu o mobilitate necaracteristică atacantului, pătrunde în careu, servit de Cojocaru, îl dezechilibrează din preluare pe Boben și înscrie cu un șut tare în plasa laterală.

Omul cu assist-ul își pune în cap că poate și el. E lanțul de dorințe pe care „Regele” îl vrea la fiecare meci.

Pe final de repriză, Cojocaru, încă un jucător „șlefuit” pe nevăzute în „atelierele” verzi de la Ovidiu, dublează avantajul cu un șut superb, pentru pauză bună, în care se respiră până la capăt.

CFR, dependentă de flanc

Formația din Gruia și-a arătat slăbiciunile pe tot parcursul jocului, chiar și atunci când a marcat golul de onoare. Clujenii nu au un joc consolidat, iar când ideile plutesc și sunt de neatins, plimbă mingea a nimic bun.

Mult haos încă de când au pășit pe teren, astfel că șansa de a-și crea ocazii se face doar în flancul stâng, acolo unde Philip Otele poate pătrunde, iar când nu se află în careu, poate centra.

Daniel Bîrligea trimite peste poartă și față în față cu Buzbuchi (37), Muhar apare ca atacantul în repetate rânduri, dar finalizările sunt de fundaș, în timp ce pentru Deac terenul pare mult prea mare.

Grameni, din nou Cojocaru și Cristi Ganea sunt cei care au profitat din plin de contraatacurile la care Hagi a trecut în partea secundă.

Se termină 5-1, un scor care, în mod normal, aduce demiteri în fotbalul românesc. Cum CFR a făcut-o deja, undeva, într-o cameră de hotel din Cluj, Dan Petrescu cel mai probabil taie la nesfârșit cu pixul pe foaie. În cufărul gol, nici amintirile nu se văd.

Notele GSP după Farul - CFR Cluj

Farul (4-3-3): Buzbuchi 7 - M. Popescu 6 (61’ Sîrbu - 7), Larie 6, Gustavo Marins 7, C. Ganea 8 - Vînă 7 (73’ Dănuleasă 6), Queiros 7 (73’ Nedelcu - 6), Grameni 8 - Grigoryan 7, Munteanu 8 (79’ Andronache -), I. Cojocaru 8 (80’ Rivaldinho -);
Rezerve: Mușat, Sîrbu, Grosu, Boli, N. Popescu, Casap, Stoian;
Antrenor: Gheorghe Hagi - 8;

CFR Cluj (4-3-3) Sava 5 - Manea 4 (46’ Mogoș - 6), Kresic 6, Boben 5, Camora 5 - Muhar 6 (46’ Tachtsidis - 5), K.Keita - 5, Avounou 6 (82’ Fica -) - Deac 6, Bîrligea 5 (45+1’ Michael - 5), Otele 7 (87’ A. Radu -);
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Aussi, R. Filip, El Kaddouri, Serebe;
Antrenor: Francisc Dican - 4;

Arbitru: Florin Andrei - 7 / Asistenți: Mircea Grigoriu - 7 și Ovidiu Artene - 7;

FINAL. Farul - CFR Cluj 5-1

Farul - CFR Cluj, echipele de start:

Farul (4-3-3): Buzbuchi - M. Popescu, Larie, Gustavo Marins, C. Ganea - Vînă, Queiros, Grameni - Grigoryan, Munteanu, I. Cojocaru
Rezerve: Mușat, Sîrbu, Grosu, Dănuleasă, Nedelcu, Boli, N. Popescu, Casap, Stoian, Andronache, Rivaldinho
Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR Cluj (4-3-3) Sava - Manea, Kresic, Boben, Camora - Muhar, K. Keita, Avounou - Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Mogoș, A. Radu, Aussi, R. Filip, Tachtsidis, Fica, El Kaddouri, Serebe, Michael
Antrenor: Francisc Dican

Stadion: Complex Sportiv Academia Gheorghe Hagi - teren principal (Ovidiu - Constanţa)
Arbitru: Florin Andrei / Asistenți: Mircea Grigoriu și Ovidiu Artene
Arbitru VAR: Sorin Costreie / Arbitru AVAR: Marius Marchidanu

Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”
FCSB
Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”
Doi rapidiști, OUT pentru derby-ul cu FCSB » Bogdan Lobonț: „Decizia a fost luată înainte să fiu instalat”
FCSB - RAPID
Doi rapidiști, OUT pentru derby-ul cu FCSB » Bogdan Lobonț: „Decizia a fost luată înainte să fiu instalat”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (37)
contrabas3
contrabas3  •  20 Aprilie 2024, 13:53
Postat de VanBasten2000 pe 20 Aprilie 2024, 12:48

Consoanele vor exista cat timp va exista Becali. Apoi nu vor mai exista.

O să ajungi să te dea exemplu în școală, ca aplicație la lecția ,,Prostia Omenească” de Ion Creangă: ,,numitul VandamBaston e prost ca un vagon.” Lol! —— Dă, băi, un nume de echipă format doar din vocale, și poate primești un bilet gratis la meciul Steaua - Rapid, care începe în aproape șapte ore! Nume doar din vocale! Lol!

VanBasten2000
VanBasten2000  •  20 Aprilie 2024, 12:48
Postat de mehigh_ms pe 20 Aprilie 2024, 05:27

consoane dar uite ca au continuat!!! fara insolvente, faliment, retrogradare!!

Consoanele vor exista cat timp va exista Becali. Apoi nu vor mai exista.

Stelian66
Stelian66  •  20 Aprilie 2024, 09:46

Ăștia ai lui Hagi rup pământul când joacă cu adversarii lui FCSB și uită fotbalul când joacă cu FCSB . ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează