FOTBAL  »  Superliga  »  CONCLUZIE

ANALIZĂ Becali l-a păcălit pe Șucu » Epic fail la Rapid: „Băi Dane, chiar atât de idiot mă crezi?!”

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 15:38 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 09:10

Rapid s-a bazat în acest sezon pe 3 fotbaliști la care FCSB a renunțat de bunăvoie: Iulian Cristea (29 de ani, stoper), Răzvan Oaidă (26, mijlocaș central) și Damjan Djokovic (34, mijlocaș central) ♦ Doar al doilea a fost un jucător important pentru alb-vișinii, fără să strălucească. Ceilalți doi au fost modești, sub așteptări.

„I-am spus lui Șucu: «Băi Dane, tu crezi că noi suntem idioți și tu ești atâta de deștept încât eu fac o activitate de 25 de ani și iei de la mine 3 jucători și mă bați? Chiar atât de idiot mă crezi?»”, a declarat de curând Gigi Becali.

O echipă de mare tradiție, din nou în Liga 1? » 3 nume mari în proiect: „Atunci va fi gata și noul stadion”
GSP LIVE
O echipă de mare tradiție, din nou în Liga 1? » 3 nume mari în proiect: „Atunci va fi gata și noul stadion”

Ce-i drept, Rapid a învins-o pe FCSB de două ori în acest campionat (2-1, 4-0), prima manșă din play-off terminându-se la egalitate, 2-2. Însă distanța dintre roș-albaștri, ca și campioni, și giuleșteni, doar locul 5 în play-off, este una imensă: 16 puncte în favoarea liderului!

Gigi Becali a avut dreptate. Rapid s-a păcălit cu renegații FCSB-ului

GSP.ro a analizat parcursul în alb-vișiniu al jucătorilor la care Becali a renunțat, iar concluzia e că patronul FCSB a avut dreptate: nu doar că FCSB a dominat autoritar campionatul fără Cristea, Oaidă și Djokovic, iar Rapid nu știe dacă prinde cupele europene, dar renegații lui Becali nici măcar nu au crescut nivelul Rapidului. Constant a jucat numai Oaidă, un jucător cu prestații medii, fără sclipiri.

Iulian Cristea, jucător de lot la Rapid

După mai bine de 4 ani petrecuți la FCSB, Iulian Cristea a schimbat tabăra în vară. Gigi Becali a renunțat la el, după ce stoperul a gafat la meciul decisiv pentru titlu din play-off-ul precedent, Farul - FCSB 3-2.

Inițial, Rapid l-a adus pe Cristea ca partener pentru Săpunaru. Iulian a fost titular în primele 3 etape, dar a fost scos din primul „11” după o eroare uriașă comisă în fața Botoșaniului (2-2), la începutul stagiunii.

Becali l-a păcălit pe Șucu » Epic fail la Rapid: „Băi Dane, chiar atât de idiot mă crezi?!”
Iulian Cristea, 800.000 de euro pe Transfermarkt, nu s-a impus la Rapid

De-atunci, Cristea n-a mai bifat niciodată 3 meciuri la rând ca titular la Rapid, în locul lui fiind preferat de cele mai multe ori Paul Iacob, rezervă stagiunea anterioară la alb-vișinii.

În total, Cristea a bifat 14 jocuri la Rapid, SuperLiga + Cupa României, reușind un gol. A fost un fotbalist de lot, nu un om de bază.

Răzvan Oaidă, prestații decente la Rapid

Ochit de Adrian Mutu la naționala mică, Oaidă n-a apucat să joace într-un meci oficial la Rapid sub comanda „Briliantului”. A venit în vară, precum Iulian Cristea, după ce FCSB l-a pus pe liber.

Dacă la FCSB fusese trecut pe linie moartă în 2023 - nu mai jucase deloc din februarie -, Oaidă a bifat 33 de partide în tricoul Rapidului în acest sezon. Randamentul ofensiv nu e grozav, un gol și două pase decisive, dar Oaidă ocupă un loc onorabil, 9 / 29, în topul celor mai buni mijlocași defensivi alcătuit de firma de monitorizare Wyscout.

Becali l-a păcălit pe Șucu » Epic fail la Rapid: „Băi Dane, chiar atât de idiot mă crezi?!”
Oaidă a mai jucat în Liga 1 pentru FC Botoșani

Damjan Djokovic nu mai prinde lotul la Rapid

Djokovic a revenit în România la începutul stagiunii, a semnat cu FCSB. În vară și în toamnă, croatul era un om de bază la roș-albaștri, însă Gigi Becali s-a săturat pe parcurs de el și în iarnă i-a reziliat contractul. Rapid n-a stat mult pe gânduri și a reușit să-i obțină semnătura lui Damjan.

Titular în prima parte din 2024, Djokovic nu a convins în Giulești, iar în ultimele două luni a mai prins doar 139 de minute pe teren. Nu a făcut parte din lot la ultimele două partide.

Becali l-a păcălit pe Șucu » Epic fail la Rapid: „Băi Dane, chiar atât de idiot mă crezi?!”
Djokovic a dezamăgit la Rapid

1 milion de euro, aproximativa achitat Becali pentru transferurile lui Cristea și Oaidă. Djokovic a venit gratis

VIDEO. Mircea Rednic: „Un telefon de la domnul Șucu e oricând binevenit! Cum eu lucrez și în imobiliare...”

Mai multe articole despre Rapid:

„Ăsta e spiritul Rapidului!” » Robert Ilyes, interviu despre situația la zi din Giulești și un detaliu remarcat la generația lui: „Chiar făceam un calcul”
RAPID
„Ăsta e spiritul Rapidului!” » Robert Ilyes, interviu despre situația la zi din Giulești și un detaliu remarcat la generația lui: „Chiar făceam un calcul”
Surpriză la Rapid, Bergodi a avut dreptate până la urmă! » Șucu a deschis negocierile cu jucătorul: „Este spectaculos, de creație”
Rapid
Surpriză la Rapid, Bergodi a avut dreptate până la urmă! » Șucu a deschis negocierile cu jucătorul: „Este spectaculos, de creație”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (14)
nautilus
nautilus  •  24 Aprilie 2024, 00:46
Postat de aress123 pe 23 Aprilie 2024, 16:51

In primul rand a creat dependenta pentru voi, postacii fara viata reala.

Hai că ne-ai înnebunit....după ce că ești un fîcîsî.bist gigist neferit.....mai și semnalizezi!?!

reflector
reflector  •  23 Aprilie 2024, 23:05

Oare de ce nu-i spune nimeni lui gh.becali ca ceea ce face și declara el sunt culmea idioțenie, din păcate tara asta este adormita de 30 ani și dusa într-o debandada totala unde tâmpiții și idioții au furat și s-au îmbogățit și-și cumpăra tot inclusiv aparițiile publice unde arunca ostentativ la amărâți câțiva firfirici și-și expun idioțeniile execrabile !!!

cristishady
cristishady  •  23 Aprilie 2024, 20:12
Postat de gicapuia pe 23 Aprilie 2024, 16:37

Si-a luat teapa cind i-a cumparat . Cind i-a dat afara nici nu avea cum sa ia teapa. Au plecat gratis .

Stiu, dar unii, inclusiv de prin televiziuni, comentau ca se grabeste, ca sa mai dea sanse, ca jucatorul ala va ajunge mare si lui gigi o sa-i para rau, ca etc. Dar stiu ca uneori a dat mai mult decat faceau pe unii jucatori, de aia am si zis ca atunci cand i se pune pata, ca el face, n-asculta de nimeni.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează