FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - POGON 0-2

VIDEO+FOTO FCSB a pierdut primul amical din 2023, la debutul lui Sorescu » 5 concluzii din Antalya: cum s-a descurcat transferul iernii

FCSB - Pogon Foto: Cristi Preda GSP) +21   FOTO
FCSB - Pogon Foto: Cristi Preda GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 15 ianuarie 2023 17:52 / Actualizat duminica, 15 ianuarie 2023 19:38

FCSB a fost învinsă de Pogon, scor 0-2, în primul amical din 2023. Abia sosit la FCSB, Deian Sorescu a intrat în echipa cu care Mihai Pintilii a început primul meci din noul an. Fostul dinamovist a fost folosit ca fundaș dreapta în prima repriză, iar după pauză a fost urcat ca extremă dreapta.

  • FCSB va mai disputa un meci amical în cantonamentul din Antalya, luni, de la ora 16:00, împotriva polonezilor de la Rakow, echipa de unde a fost împrumutat Deian Sorescu. Duelul va fi liveTEXT pe GSP.ro.

FCSB a anunțat sâmbătă transferul lui Deian Sorescu, fotbalist adus de la Rakow, liderul din Polonia, sub formă de împrumut cu opțiune de cumpărare. Azi, la 24 de ore de la anunțul mutării, fostul jucător al lui Dinamo și-a făcut loc printre titularii din meciul cu Pogon, primul dintre cele două amicale ale FCSB-ului. 

„Vreau să fiu judecat după evoluții, nu după echipa la care am fost (n.r. Dinamo). Sunt un jucător profesionist și îmi fac treaba la orice echipă voi fi”, a spus fotbalistul în momentul prezentării. Și probabil așa va fi. A început pe un post care nu-i convine 100%, fundaș dreapta. Primul switch ușor de prevăzut. Iese Crețu, intră Sorescu, un fotbalist cu un apetit ofensiv mai ridicat, mai tehnic, mai marcator. A doua repriză a fost mutat la mijloc, ca extremă.

FCSB - Pogon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB - Pogon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB - Pogon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB - Pogon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB - Pogon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+17 FOTO

Amical FCSB - Pogon 0-2: cum s-a descurcat Sorescu la debut

Valențele ofensive ale lui Sorescu nu-s un secret nici pentru colegii săi, cei mai mulți avându-l adversar în L1 pe când îmbrăca tricoul rivalei Dinamo. Din primele minute Deian s-a aflat la capătul paselor lui Edjouma sau Cristea. 

Superofensiv, internaționalul român a ajuns adesea în poziții de centrare și chiar a și finalizat în câteva rânduri. Ba chiar s-a dovedit și un bun om de ultimă pasă, având câteva astfel de execuții în spatele stoperilor polonezi. A fost oprit greu de foștii adversari din Polonia, de cele mai multe ori doar faultat. Asta a fost prima repriză, când a fost fundaș dreapta. 

Sorescu, avansat după pauză 

Pintilii a vrut să-l vadă pe Deian pe toate posturile pe care-l poate folosi. În a doua parte l-a avansat, după ieșirea lui Radaslavescu. Modificare care a însemnat și o schimbare de sistem. Din 4-3-3 s-a trecut la 4-2-3-1, iar Sorescu a fost folosit așa cum juca și la Dinamo cel mai des, în banda dreaptă. A fost parcă mai discret. A avut o șansă de a marca, dar nu și-a atins ținta. Oricum, o evoluție decentă, o bifă verde în dreptul singurului transfer al FCSB-ului din această iarnă. 

Fără Olaru și Șut e deranj la FCSB

FCSB a început bine meciul cu Pogon. Curajoasă, cu un elan bun, vicecampioana a și lovit bara la un șut al lui Edjouma din afara careului. Apoi polonezii au echilibrat jocul, au găsit spații la mijlocul terenului, unde Nikolov și Radaslavescu dovedesc că Olaru și Șut sunt azi stăpâni pe acele posturi. Ocazii mari la poarta lui Vlad n-au fost, ba chiar pe final de repriză tot FCSB putea înscrie. Tot cu Edjouma la finalizare, dar a lovit slab mingea dintr-o poziție bună.

Schimbarea a stricat mecanismul, iar FCSB a pierdut meciul

Primul gol a venit din cauza unei erori grave a lui Șerban. Singura schimbare a lui Pintilii de la pauză a produs haos în defensivă. 

Șerban a plecat cu mingea la picior din propria treime, s-a bagat între 3 adversari sperând să-i depășească în viteză, a pierdut mingea, care a ajuns la Fornalczyk. Șut simplu la colțul lung, 0-1. 

Al doilea gol al amicalului a venit în minutul 84. În urma unei faze de atac, slovenul Zahovic a șutat imparabil, sub transversală, din interiorul careului, fără șansă pentru Andrei Vlad

Având doar două teste, Pintilii a dorit să dea câte un meci întreg fiecăruia dintre elevii săi. Tehnicianul FCSB a făcut doar patru schimbări. La pauză a intrat gafeurul Șerban, în timp ce pe parcurs, pe final de meci, i s-au dat minute și lui Vlad Tudor, noul număr 9 după plecarea lui Ianis Stoica, dar și celor doi puști Popa și Ciobanu. 

VIDEO Rezumatul partidei FCSB - Pogon 0-2

5 concluzii după primul amical disputat de FCSB: 

  1. Deian Sorescu pare piesa lipsă dintr-un puzzle destul de reușit. FCSB avea nevoie de un astfel de om în banda dreaptă. Centrări de calitate, capacitate de efort bună plus o tehnică excelentă ce-l transformă ușor într-un pericol pentru poarta adversă. A evoluat atât ca fundaș dreapta, cât și ca mijlocaș dreapta în 4-2-3-1.
  2. Revenirea lui Cristea pune presiune pe Joyskim Dawa. Deși mai are nevoie de timp și ritm, până la revenirea în forma de dinainte de accidentare, căpitanul de azi al FCSB-ului va fi probabil perechea lui Joonas Tamm din centrul defensivei. Estonul rămâne punctul fix în centrul apărării. Cristea s-a descurcat bine cu Pogon. A și reușit o pasă lungă, de 70 de metri, l-a lăsat singur cu portarul pe Edjouma, care a șutat însă slab 
  3. Același Compagno. Revenit după ciocnirea cu Darius Olaru, Andrea Compagno nu pare că a schimbat ceva în atitudine. Mereu activ, pe ambele faze, nu ezită în duelurile la cap, ba chiar a și avut o șansă bună 
  4. Florinel Coman: într-o formă fizică excelentă, apăsat totuși în continuare de perioada mai puțin fastă. Azi i-au ieșit câteva acțiuni personale, destul de rar însă în poziție de finalizare. A încercat o execuție de la 16 metri pe final de primă repriză, mult peste poartă. Și colegii îi simt nereușitele, îl aplaudă și îl încurajează la fiecare încercare pe care o are
  5. Șerban rămâne minusul serii. Din nou ezitant în multe momente, inclusiv reușita polonezilor vine pe o minge pierdută aiurea în propria jumătate de fundașul stânga. S-a băgat cu mingea între 3 adversari, în locul unei mingi lungi sau unei pase sigure către un coechipier. Și la golul doi a ezitat, polonezii aducând mingea în buza porții după ce el și-a pierdut pe drum adversarul direct

FINAL » FCSB - Pogon 0-2

  • Au marcat: Fornalczyk '73, Zahovic '84

FINAL de meci. Înfrângere pentru roș-albaștri la primul meci amical din 2023.
min.90: Șansă bună creată de Vlad Tudor, care a întors de două ori un adversar în careu. Acțiunea n-a avut însă vreo finalitate.
min.84: Polonezii își majorează avantajul prin Luka Zahovic, printr-un șut sub transversală din câțiva metri. 
min.80: Ocazie mare ratată de Pogon, după o fază rezultată tot dintr-o gafă a lui Sorin Șerban. Andrei Vlad intervine miraculos în poziție de unu contra unu și evită golul secund. 
min.73: Schimbare la FCSB: intră Florinel Coman, iar în locul său e trimis în teren puștiul Vlad Tudor, fiul fostului arbitru Alexandru Tudor, care a preluat numărul 9 de la Ianis Stoica, plecat la Universitatea Cluj.
min.72: Gol. Polonezii deschid scorul, profitând de o eroare mare a defensivei roș-albaștrilor. Sorin Șerban, trimis pe teren la pauză, pierde un balon la 20 de metri de propria poartă, polonezii interceptează, iar din acea greșeală se naște golul lui Pogon. Agajat în careu, Mariusz Fornalczyk nu-l iartă pe Andrei Vlad.
Min.65: Repriză secundă extrem de săracă în ocazii. FCSB nu reușește să pună în pericol poarta polonezilor.min.53: Ocazie pentru Pogon. Andrei Vlad plonjează spectaculos și respinge în corner un șut plasat expediat de la peste 25 de metri.
Min.46: Dacă în prima repriză a evoluat pe postul de fundaș dreapta, Sorescu e utilizat în a doua repriză pe postul de extremă dreapta, postul tradițional al lui Cordea. Actualul modul al roș-albaștrilor e un 4-2-3-1, cu Sorescu, Miculescu și Florinel Coman în spatele lui Compagno, plus Edjouma și Nikolov la închidere. 
De asemeena, Pintilii l-a introdus la pauză pe Sorin Șerban în locul lui Radaslavescu: Pantea e acum fundaș dreapta, Șerban evoluează în stânga.
Min:46: S-a reluat partida, FCSB are primul atac al reprizei secunde.

FCSB - Pogon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB - Pogon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB - Pogon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB - Pogon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB - Pogon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+17 FOTO

***

Min. 45: Pauză: FCSB și Pogon sunt la egalitate, scor 0-0, după primele 45 de minute. 
Min. 44: Pogon ajunge bine în careu, dar Vlad scapă.
Min. 35: Polonezii au o posesie mai bună, dar pasele din treimea roș-albaștrilor nu nimeresc țintele.
Min. 25: Pogon și FCSB s-au anulat reciproc până în acest moment. Cu excepția ocaziei lui Edjouma, nu au fost faze de poartă.
Min. 12: Ocazie pentru FCSB. Edjouma a tras în bară de la marginea careului.
Min. 1:  A început meciul.

Echipa de start a celor de la FCSB: 
A. Vlad - Sorescu, I. Cristea, Tamm, Pantea - Edjouma, Nikolov, Radaslavescu - Miculescu, Compagno, Florinel Coman

Rezerve: Târnovanu, Alexandru Maxim, V. Crețu, Dawa, Haruț, Șut, Oct. Popescu, Omrani, Oaidă, Radunovic, S. Șerban, Cordea, Vl. Toma, David Popa, Vlad Tudor, Luca Ciobanu

  • Mihai Stoica, managerul de la FCSB, va asista la meci de la fața locului. El nu a fost cu echipa în Antalya în prima parte a cantonamentului
  • Iulian Cristea a revenit pe teren după accidentarea din iunie 2022 și e căpitan
Panduru l-a ironizat în direct » Nu s-a putut abține după transferul iernii în Liga 1: „Uite că a venit Beckham!”
FCSB
Panduru l-a ironizat în direct » Nu s-a putut abține după transferul iernii în Liga 1: „Uite că a venit Beckham!”

FCSB, două meciuri amicale în Antalya

FCSB va mai disputa un meci amical în cantonamentul din Antalya, luni, de la ora 16:00, împotriva polonezilor de la Rakow, echipa de unde a fost împrumutat Deian Sorescu. Vicecampioana încheie stagiul de pregătire pe 20 ianuarie, ultima dintre formațiile din Liga 1. Primul meci oficial vine rapid, duminică, 22 ianuarie, de la ora 20:45, pe terenul lui Hermannstadt.

Lotul deplasat de FCSB în Antalya:

  • Portari: Ștefan Târnovanu, Andrei Vlad, Alexandru Maxim
  • Fundași: Valentin Crețu, Alexandru Pantea, Denis Haruț, Joyskim Dawa, Luca Ciobanu, Sorin Șerban, Risto Radunovici, Joonas Tamm, Ovidiu Popescu, Iulian Cristea
  • Mijlocași: Adrian Șut, Boban Nikolov, Malcom Edjouma, Darius Olaru, Răzvan Oaidă, Vlad Tudor, Vlad Toma, David Popa, Eduard Radaslavescu
  • Atacanți: Andrei Cordea, Andrea Compagno, Octavian Popescu, David Miculescu, Florinel Coman, Billel Omrani

VIDEO. Imagini cu Deian Sorescu, ajuns în cantonamentul celor de la FCSB » Cum a fost primit de echipă

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB, ofertă pentru un jucător din Liga 1! Gigi Becali e gata să dea mai mult decât a dat pe Compagno
FCSB
FCSB, ofertă pentru un jucător din Liga 1! Gigi Becali e gata să dea mai mult decât a dat pe Compagno
Aștepta telefonul lui Gigi Becali, dar a ajuns în lupta pentru promovare din Liga 2
MERCATO
Aștepta telefonul lui Gigi Becali, dar a ajuns în lupta pentru promovare din Liga 2

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (133)
Hcm27
Hcm27  •  16 Ianuarie 2023, 13:22
Postat de Catalynn_. pe 16 Ianuarie 2023, 13:01

Bă birjare, văd ca ai suferit copios preț de mai bine de o ora! Ai fătat o mărgică, ai poluat forumul cu rumegușul de la limbajul de lemn însușit la “facultatea secreta” din Leu, și in afara de al doilea nick al meu, cel de clujean U-ist, nu te-a omenit nimeni cu atenție … :-)))

Asta-i meseria ta de birjar?Frumoasa și interesanta meserie ai,domnule!Știi măcar cu ce se "mananca"?

Catalynn_.
Catalynn_.  •  16 Ianuarie 2023, 13:01
Postat de Hcm27 pe 16 Ianuarie 2023, 11:06

El!Nu e el patron de tablou electric?

Bă birjare, văd ca ai suferit copios preț de mai bine de o ora! Ai fătat o mărgică, ai poluat forumul cu rumegușul de la limbajul de lemn însușit la “facultatea secreta” din Leu, și in afara de al doilea nick al meu, cel de clujean U-ist, nu te-a omenit nimeni cu atenție … :-)))

Hcm27
Hcm27  •  16 Ianuarie 2023, 12:33
Postat de balotelli pe 16 Ianuarie 2023, 12:10

"Două-trei nick-uri" ? Două le știm. Al treilea care-o fi? Uite: Dobermannul... de exemplu... era nedumerit: dacă și de ce l-ai inclus pe lista aia... cu cei care ar ști care-i al treilea nick. Te-a întrebat, dar n-ai reacționat. Alexh e încă nehotărât. Pe Lucian l-am întrebat... însă nu mi-a răspuns. Care-i treaba pân' la urmă? Așteptăm clarificări.

I-am răspuns în 10.01

Vezi toate comentariile (133)
Comentează