FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Prețul prieteniei Farul - FCSB: patru milioane și două titluri! Coman poate să anuleze păcăleala

Prețul prieteniei Farul - FCSB: patru milioane și două titluri! Coman poate să anuleze păcăleala
Prețul prieteniei Farul - FCSB: patru milioane și două titluri! Coman poate să anuleze păcăleala

Articol de , - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 16:07 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 16:17

Duminică va avea loc încă un episod din întâlnirile controversate Farul - FCSB, două cluburi ba s-au ajutat, ba s-au încurcat, ba au realizat împreună afaceri care au implicat multe milioane de euro.

”Hagi e cel mai tare, e singurul din România care m-a păcălit! Pe toți ceilalți i-am păcălit eu”, a spus Becali recent.

Gigi s-a referit la achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului de la Farul. El a cumpărat fotbaliști de peste 10 milioane de euro și a încasat, în schimbul celor pe care i-a vândut deja, numai 6 milioane de euro, ceva mai mult de o jumătate. Îl mai are pe Coman și din vânzarea lui ar putea să-și echilibreze bilanțul acesta al afacerilor realizate cu Hagi.

Coman poate să anuleze păcăleala

Ușor de vândut nu este nici Florinel. FCSB i-a fixat o clauză de reziliere a contractului în valoare de 5 milioane de euro și nu a apărut până acum niciun club interesat să plătească suma aceasta. Roș-albaștrii au ratat calificarea în grupele Conference League și Coman a pierdut și el ocazia de a atrage atenția asupra sa ca urmare a unor evoluții bune în competiția aceasta.

Extrema stângă de la FCSB nu s-a descurcat bine nici în meciurile recente ale echipei naționale, deci a mai consumat o oportunitate de a-și ameliora cota de pe piața transferurilor. Florinel are 25 de ani și e în clubul lui Becali din 2017. El a fost cel mai scump fotbalist pe care l-a achiziționat Gigi vreodată. Accidentările și forma oscilantă au împiedicat revânzarea lui cu un preț foarte mare, așa cum calculase Becali în momentul în care îl cumpărase.

Un "blat" și două drame

În afara transferurilor, relația FCSB-Farul a funcționat tumultuos și în campionat. Hagi și oamenii lui au evitat retrogradarea în 2013 și datorită unui succes pe care l-au obținut la București, 5-2 în Ghencea. Reghecampf a lăsat de înțeles că fusese făcut un aranjament cu care el nu fusese de acord, după care și-a modificat declarațiile. Gigi a lăsat să se înțeleagă că pierduse voit: "N-a fost blat, a fost omenie, nu se poate să retrogradeze nașul meu!".

Aveau să urmeze două titluri pe care Gică le-a câștigat într-o concurență aspră cu FCSB. În 2017, Viitorul, așa cum era numit atunci clubul lui Hagi, a ieșit campion după ce a fost nevoie ca TAS să-i confirme succesul. Becali contestase în Elveția titlul constănțenilor legându-se de o neclaritate din regulament privind criteriile de departajare la egalitate de puncte.

Farul a mai cucerit un titlu în vara aceasta într-un scenariu dramatic. Dobrogenii au bătut-o pe FCSB în meciul decisiv din playoff, 3-2, după ce bucureștenii conduseseră cu 2-0! Încă o întâlnire tensionată la maximum.

NumelePrețul 
achiziționării
Suma cu care 
a fost vândut (euro)
F. Coman3.000.000-
D. Nedelcu2.100.0000
F. Tănase1.500.0003.000.000
Radaslavescu850-
Vână7500
R. Benzar7002.000.000
G. Iancu5000
Toșca4001.000.000
Târnovan3000
Boboc2000
TOTAL10.300.0006.000.000

Radaslavescu, cel mai recent pariu pierdut

Prețul prieteniei Farul - FCSB: patru milioane și două titluri! Coman poate să anuleze păcăleala
Eduard Radaslavescu

Becali a investit 850.000 de euro în achiziționarea lui Radaslavescu pe parcursul sezonului trecut. Tânărul mijlocaș ofensiv pe care Hagi îl promovase în prima ligă de la 17 ani avusese evoluții foarte bune în naționalele de juniori și arăta ca un fotbalist cu un potențial imens. 

FCSB l-a folosit ca titular într-un singur meci și a încercat să scape de el în vara aceasta, a fost de acord cu împrumutarea la Botoșani a internaționalului de juniori. Moldovenii l-au vrut, însă Radaslavescu a refuzat mutarea. 

"Am discutat cu toate persoanele din conducerea FCSB-ului. Nu mai contează care au fost semnalele pe care mi le-au transmis, eu am hotărât să rămân aici. Mă voi antrena și voi juca atât cât voi avea ocazia, cinci minute sau zece, nu contează!" a fost comentariul fotbalistului.

VIDEO Mihai Teja a răspuns întrebării „Te lasă Gigi Becali să lucrezi la FCSB?” la GSP Live: „Este foarte grijuliu”

Vine „sperietoarea” oltenilor! Reghecampf le cere scuze suporterilor: „Venim după o perioadă grea”
CSU CRAIOVA - SEPSI
Vine „sperietoarea” oltenilor! Reghecampf le cere scuze suporterilor: „Venim după o perioadă grea”
Efectul Dinamo și FCSB » Impresionant: au vândut 2.500 de abonamente la Liga 3
FC BIHOR ORADEA
Efectul Dinamo și FCSB » Impresionant: au vândut 2.500 de abonamente la Liga 3

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (16)
tomitan
tomitan  •  16 Septembrie 2023, 04:50

In 2013 Viitorul a evitat retrogradarea prin două blaturi ,5-2 cu FCSB si 3-2 cu Dinamo ,ambele partide in deplasare.Hagi este nasul lui Gigi ,iar Gigi era nasul lui Borcea in acel moment. In sezonul 2016-2017 , meciurile decisive au fost Dinamo -FCSB 2-1 (etapa 9 play off), si Craiova-Farul 0-1 (etapa 10 play-off). CSU in meciul cu Viitorul a folosit juniorii. PS. In Superligă este mai "curat " decât in tenis.Nu sunt scandaluri de dopaj ,dar avem blaturi la greu. Superliga blaturilor, de aceea au renuntat marii sponsori sa-si asocieze numele cu LPF ssu FRF.Sezonul 2016-2017 cu blaturile Viitorului, a fost sponsorizat de Orange.

John.Wick
John.Wick  •  15 Septembrie 2023, 20:11

Unii au si 2 insolvențe și îi doare de banii ăluia cu bani :))

fabulos
fabulos  •  15 Septembrie 2023, 19:48

George Becali, acționar majoritar la SC FC FCSB SA: ""a fost omenie, nu se poate să retrogradeze nașul meu!". Atât!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează