20 comentarii. Scrie și tu!

EXCLUSIV Filipe Nascimento se destăinuie pentru cititorii Gazetei: ”Am venit pentru performanță, nu pentru distracții”

Mijlocașul de 22 de ani a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor motivele ce l-au făcut s-o aleagă pe Dinamo și cum vede viitorul său la noua echipă. Plus detalii intime din viața personală

Articol de
miercuri, 12 iulie 16:27

Filipe Nascimento este ultimul transfer al lui Dinamo, tânărul crescut la Academia Benficăi impresionând în Liga 1 în tricoul CFR-ului. Mijlocașul portughez e un tip bine crescut, inteligent, lucru sesizabil după modul cum vorbește și cum pune anumite probleme. Știe nu doar limba maternă, ci și spaniola, engleza, italiana și româna!



- Filipe, de ce ai ales Dinamo?
- Am decis să fac un pas important în cariera mea, iar acum reprezint un club foarte mare și de tradiție din România, unul care a scris istorie. M-au impresionat toți cei pe care i-am întâlnit, de la colegi la șefi, toți încearcă să mă ajute să mă adaptez rapid.

- Ești de părere că dacă se păstrează actualul lot, așa cum consideră suporterii, Dinamo se luptă la titlu?
- Eu spun că da. Lotul e bun, antrenorul la fel, condițiile sunt de cel mai înalt nivel, avem suporteri fantastici, adunând toate aceste detalii reiese că avem șanse mari să învingem.

- Și cu cine vă veți lupta pentru campionat?
- Cu siguranță ne vom bate cu Steaua, cu CFR Cluj, care a făcut eforturi financiare considerabile în această vară, și cu Viitorul, echipa campioană nu poate fi exclusă.

7 goluriși 5 assist-uri a strâns Nascimento pentru CFR Cluj în 51 de meciuri

Ce promite

- Ai adus în discuție subiectul suporteri. Ce impresie ți-au făcut atât timp cât ai fost adversarul lui Dinamo?
- Fanii lui Dinamo sunt cei mai buni din România. Am jucat de multe ori împotriva "câinilor", chiar și în finala Cupei, chiar și-n campionat în Gruia, iar ultrașii au făcut o atmosferă senzațională. Te îndrăgostești de ei! Când Dinamo a învins cu 3-0 pe terenul CFR-ului în primăvară, au ocupat o bună parte din stadion, au creat impresia că se joacă la ei acasă.

- Ce mesaj ai pentru ei?
- Promit să muncesc, să lupt la fel de mult, să mă bat pentru fiecare minge, iar oamenii să știe că pot conta pe mine și pe profesionalismul meu.

"Am înțeles că fanii vor un stadion fără pistă. Și eu susțin această idee, deoarece îmi place să-i simt pe fani aproape, lângă mine" Filipe Nascimento 

"Așa sunt din copilărie, n-o să mă schimb"

- Prima impresie pe care ți-a lăsat-o Contra?
- Am avut posibilitatea de a vorbi cu el înainte de a semna și i-am zis că face o treabă minunată. Știam de la jucători și de la persoane care-l cunosc că face antrenamente foarte bune. A făcut o muncă fantastică la Dinamo.

- Traian Marc, fostul tău coleg de la CFR, spunea că ești băiat liniștit, care nu supără pe nimeni.
- Eu cred că el mă cunoaște bine, așa că ți-a spus adevărul. Am fost așa de când eram copil și nu o să mă schimb niciodată.

- Cum o să fii într-un oraș plin de cluburi și de tentații, tu având 22 de ani?
- Cine mă cunoaște știe că spun adevărul acum. Dacă am venit aici, am venit doar ca să joc fotbal. În niciun caz să mă distrez! Dacă voiam distracție, nu alegeam sportul de performanță. Am lăsat familia și prietenii acasă, am venit în România ca să muncesc și să lupt pentru visul meu. Capul meu e doar la fotbal. Cred că va veni aici, cu mine, și iubita mea, Jessica, cu care sunt împreună de 3 ani, așa că sunt foarte liniștit.
img 20170711 wa0012
img 20170711 wa0013

"După primele antrenamente, îmi place foarte mult la Dinamo. Mereu cu mingea, foarte intensiv, iar Mister vorbește mult și știe să te apropie de el. Eu vorbesc bine și româna, dar faptul că el știe spaniola e un avantaj pentru mine" Filipe Nascimento

"Mi-au plăcut duelurile cu Stanciu și cu Alibec"

- Ce șanse aveți pentru grupele Europa League?
- Depinde mult de modul în care va fi pregătită echipa. Mai sunt trei săptămâni până la primele confruntări, e important să câștigăm până atunci în campionat, ca să avem moral, iar apoi, în Europa, să luptăm până la epuizare ca să ne calificăm.

- Ce număr vei purta la Dinamo?
- 8 era ocupat, îl are Bawab, așa că am ales 24, e ziua de naștere a tatălui meu, Antonio.

- Care a fost cel mai dificil adversar pe care l-ai întâlnit?
- Mi-a plăcut duelul cu Stanciu când juca la Steaua, mi-a plăcut Alibec, cred că cei doi sunt sunt cei mai valoroși din România. Când eram la Benfica era foarte greu să-l înfrunt la antrenamente pe prietenul meu cel mai bun, Bernardo Silva, care acum a ajuns la Manchester City.
img 20170711 wa0001

"Mă sperie traficul din București întâlnit în prima zi. Și am înțeles că mulți oameni sunt plecați în vacanță! Altfel, mi-a plăcut mult Clujul, am înțeles că și în București se trăiește bine" -Filipe Nascimento 

"O altă meserie? Pilot de avion"

- Cum ești în afara terenului?
- După antrenamente merg să mă plimb prin oraș puțin sau să mă uit la un film ori să stau cu colegii. Îmi place mult să mănânc acasă, dacă ies afară să iau cina, o fac alături de colegi.

- Ți-a făcut cu ochiul vreun fel de mâncare tradițional din România?
- Îmi place gulașul, dar nu știu dacă e sută la sută românesc.

- Te-ai gândit vreodată ce-ai fi putut deveni dacă nu te făceai fotbalist?
- Dintotdeauna am dorit să fiu sportiv de performanță. Totuși, dacă ar fi să aleg o altă meserie, mi-ar plăcea să fiu pilot de avion.

"Nu-mi plac aroganții, îi apreciez pe cei smeriți și muncitori"

- Ce-ți aduce bucurie în afara fotbalului?
- Să știu că părinții, prietenii și iubita mea sunt bine.

- Ce nu-ți place la oameni?
- Când sunt aroganți. Dar mai bine să zic ce îmi place: persoanele umile, muncitoare, simple și prietenoase. Cei care-și urmează visul.

- Cine e idolul tău?
- Am crescut la clubul meu de suflet, Benfica, având în față imaginea unor fotbaliști precum Rui Costa și Pablo Aimar. Îmi plac mai mulți, acum i-aș enumera doar pe Ronaldo, Kroos, Modrici, Iniesta și Bernardo Silva, bunul meu prieten de la City.

"Am învățat deja și-am asimilat expresiile «câinii roșii», «Doar Dinamo București» și «Hai Dinamo!». De când sunt în România nu cred să fi pierdut vreun derby Dinamo - Steaua, le-am văzut mereu la televizor. Îmi plac partidele de rivalitate" Filipe Nascimento

Comentarii (20 ) Adaugă comentariu

zizu  •  18 Iulie 2017, 09:57

se destainuie? i ati pus patrafiru in cap si vi s a spovedit crezand ca sunteti popa pomohaci? cand? inainte de paste sau inainte de craciun?

gamerin  •  17 Iulie 2017, 00:39

lasa ca aveti voi 80 de calificari europene din care 75 de umilintze ce mandri suntetzi .. bravo , bucuratziva in continuare de alte umilintze :))

alexsandu6  •  16 Iulie 2017, 10:53

coane ai gresit echipa aici poti deveni doar un ofticos echipa asta are 80 de ani si primaveri europene mai putine decat FCSB care are doar 12 ani

Vezi toate comentariile (20)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase