FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBALUL JUVENIL

EXCLUSIV Ajută Burleanu fotbalul juvenil sau cluburile cu bani? „Nu văd cum vor mai fi motivate cluburile” / „Lăsăm copiii și gratis la Hagi”

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2019 20:15

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat astăzi schimbări majore în ceea ce privește fotbalul juvenil.

Astfel, copiii sub 16 ani pot fi cumpărați de orice club din România fără ca echipa „mama” să-și dea acordul. Singura obligație a clubului care ia jucătorul e să plătească o taxă în funcție de vârstă.

Pentru jucătorii între 7 și 10 ani se achită o taxă de 400 de lei pentru fiecare an în care a jucat la echipa de unde e transferat, iar pentru jucătorii între 11 și 16 ani taxa e de 700 de lei.

Exemplu: Academia hagi vrea un jucător în vârstă de 9 ani de la Academia FArul

  • Academia Hagi îl vrea pe jucătorul Sorin de la Academia Farul. Are nevoie doar de acceptul jucătorului, nu și de cel al clubului.
  • După ce obține acordul jucătorului, Academia Hagi trebuie să vadă câți ani a fost format Sorin de Academia Farul.
  • Dacă Sorin joacă de 4 ani la Academia Farul, echipa lui Hagi trebuie să plăteasca 4 x 400 de lei. Dacă joacă de două sezoane, plătește 2 x 400 lei.

Ce spun antrenorii

GSP.ro a luat legătura cu doi antrenori care pregătesc copii. 

Gabriel Rădulescu, profesor LPS Piatra Neamț, nu e de acord cu decizia lui Burleanu, în timp ce Ion Pintilie, tehnicianul celor de la Voinicelul București, spune că echipa la care e președinte Banu Marian poate lăsa copiii să plece chiar și fără bani.

CONTRA DECIZIEI LUI BURLEANU

„Nu văd cum vor fi în continuare motivate cluburile formatoare de copii și juniori după o astfel de decizie. Sumele sunt derizorii! Sunt foarte mulți copii sau juniori care au fost formați la echipe mici de antrenori pătimași. Atunci unde e respectul pentru munca loc?

Oricum majoritatea părinților, când apare o întrebare a unui impresar sau club, te vând cu zâmbetul pe buze. Este o decizie total nefavorabilă celor care formează sau modelează micii fotbaliști”, a zis Gabriel Rădulescu, profesor LPS Piatra Neamț și antrenor la CSM Ceahlăul, formație de Liga a 3-a.

gabriel radulescu
Gabriel Rădulescu

PRO DECIZIEI LUI BURLEANU

„Din punctul meu de vedere nu e un lucru rău decizia de azi, că și eu am avut problema asta când eram jucător și am plecat cu greu de la echipele unde jucam. Am copii și la lotul național. Am copii pe care-i antrenez de 4 ani. De exemplu, eu n-aș cere niciun ban dacă Gică Hagi ar dori jucători de la mine. Nu țin copilul pe loc dacă are talent. Între noi și FCSB nu e diferență mare, dar între noi și ce face Academia Hagi e diferență uriașă. Academia Hagi scoate pe bandă rulantă. De exemplu, am un jucător pe care mi-l vrea Rapidul, dar eu nu văd de ce i-aș da drumul la echipa aia, dacă noi batem mereu echipa aia cu 6-0.

La noi nu e vorba de bani. Îi dăm drumul dacă merg la mai bine. Le dau sfaturi. De exemplu, dacă FCSB vrea un jucător de la noi îi spun că-i dau drumul, dar acolo știm toți că joacă băiatul X, finul lui Y. Dar dacă părintele și copilul vor, noi nu ne opunem”, a spus și Ion Pintilie (34 de ani), antrenor la Voinicelul.

ion pintilie
Ion Pintilie, primul din dreapta

Citește și:

Răzvan Burleanu îi dă INTERZIS lui Mirel Rădoi la CSU Craiova: „Vă spun clar: NU”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (7)
119937215856568
Profy Frumuz Ungureanu  •  18 Aprilie 2019, 11:55

Păi macar cat de putin si tot e bun ,decât nimic.De exemplu am crescut copii 3-4 ani și s a supărat părinții ca la un turneu nu i au dat unuia diploma pt cel mai tehnic jucător si a plecat repede la alt club,distrugînd o echipă care avea 4 ani impreuna. E normal sa se bucure altul moca de un copil care tie ti a mâncat 3-4 ani din viata.Intradevar suma e foarte mică, dar macar cu cei 400,800,1200 Să poti cumpara ceva pt club pt a putea forma alt jucător care la randul lui va pleca imediat ce părintelui nu ii va conveni ceva.L

10218303662012736
Ionut Pirvu  •  17 Aprilie 2019, 11:58
Postat de marius.bxl pe 16 Aprilie 2019, 23:46

Dar cluburile formatoare de copii ,ai antreneaza gratuit pana la 16 ani si apoi vine hagi si al ia aproape gratis .intrebare cine ofera servicii gratuit in 2019?

Tu ca antrenor îl antrenezi până la 16 ani,vine clubul x si ti plăteste suma care este si după 1 an clubul respectiv îl vinde cu o sumă poate de 100 de ori mai mare decât a plătit la clubul formator.Este bine asa?Nu este corect deloc.Cea mai grea munca este la copiii intre 7-14 ani.

iulihenry14
iulihenry14  •  17 Aprilie 2019, 00:53

Astia care tot o ardeti cu scolile antreneaza gratis si vine si ii ia Hagi sau "suma e prea mica" n-aveti o treaba cu fotbalul de la juniori. N-ati jucat in viata voastra fotbal la juniori. Pentru ca daca jucati ati fi stiut ca totul este platit de catre junior, clubul nu plateste nimic. Clubul il "formeaza". Jucatorii platesc tot: de la vopseaua care se mai da prin vestiar pana la diurnele arbitrilor. Mingi, fanioane, diurne, echipamente, cantonamente (chiar daca iti permiti sau nu) etc. toate sunt platite de catre parintii jucatorilor. Cluburile ii "formeaza". Cluburile astea care se tot rasvratesc impotriva lui Hagi...sa iasa cu o lista de fotbalisti formati care au facut vreo branza prin Romania. Ca sa dam din gura stim toti. Sa iasa Gabriel Radulescu si sa ne arate ce jucatori a format clubul lui. Ce a dat el Romaniei prin intermediul clubului formator. Nimic. Cautati LPS Piatra Neamt pe google si vedeti in cate nereguli sunt implicati ...si surpriza toate neregulile sunt datorate faptului ca au luat bani de la parintii jucatorilor si nu au onorat ce aveau de facut (echipamente, mingi etc). Asa ca nu vad ce doreste Gabriel Radulescu, nu vad ce formeaza el. Pe vremuri plecai de la Cautis la Steaua pe 10 milioane. De la Luceafarul la Dinamo pe 12 milioane. Acum ei sunt "formatori", vor procente din transferul jucatorului cand ajunge la 25 de ani. Daca tot va mandriti ca sunteti formatori, de ce nu va ajung 16 milioane, cand voi inves

Vezi toate comentariile (7)
Comentează