FOTBAL  »  Superliga  »  PREŞEDINTELE LIGII LA NEWSFM

Dragomir: "Becali a greşit cînd l-a adus pe Hagi la Steaua"

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2008 00:00

Dumitru Dragomir a fost invitat la emisiunea "LIVE" cu Anca Florea, de la postul de radio NewsFM. Preşedintele Ligii Profesioniste de fotbal a vorbit despre realizările sale în lumea sporturilor, despre drepturile de televizare ale Ligii I, dar şi despre cel mai cunoscut finanţator al fotbalului românesc, Gigi Becali.

"Am riscat mult!"
Preşedintele Ligii a vorbit despre realizările sale în lumea fotbalului: "De cînd m-am născut am fost un ambiţios şi am riscat mult în viaţa mea. Am vrut să fac multe şi să las ceva în urma mea. La Vîlcea cînd am fost preşedinte am lăsat un stadion unde se joacă şi acum fotbal, la Braşov am reuşit să construim cu mulţi oameni profesionişti "Municipalul", am venit apoi la Victoria unde am făcut şi acolo un teren unde astăzi joacă echipa a doua a lui Dinamo. Am venit la Ligă şi am făcut o clădire cu care mă mîndresc, după părerea mea cea mai frumoasă. Am ajuns în politică şi am reuşit să fac o lege antihuliganism", a precizat Dragomir.

Licitaţie pentru drepturile TV
Dragomir a ţinut să explice cum se vor acorda drepturile de televizare pentru meciurile Ligii I. "Drepturile de televiziune vor fi vîndute într-o licitaţie publică unde voi chema toată presa din România, şi toţi preşedinţii de club. A fost dorinţa mea şi a adunării generale pentru a face aşa ceva, pentru a nu avea nici o problemă. Licitaţia pentru drepturile TV va începe de la 18 milioane de euro. Chiar dacă este de patru ori mai mare decît a fost pînă acum, după părerea mea este un preţ rezonabil", a spus Dragomir.

"Pornim de la acest preţ pentru că aşa cere piaţa. Cel care va cumpăra drepturile de televizare va cîştiga foarte mult. În Italia şi Franţa, de exemplu, cine cumpără drepturile TV cîştigă aproximativ 30%. Am încercat să transmitem toate meciurile din campionatul intern, dar este foarte greu. Costurile de transmisie sînt foarte mari, aparatura este foarte scumpă, totul este scump! Trebuie apreciaţi cei care încearcă să transmită meciurile Ligii I, pentru că muncesc foarte mult", a adăugat preşedintele LPF.

"Becali a făcut cea mai mare greşeală cînd l-a angajat pe Hagi!"
"Corleone" a fost întrebat despre unul dintre cei mai cunoscuţi finanţatori din fotbalul românesc, Gigi Becali. "Becali a făcut multe lucruri urîte, dar şi foarte multe lucruri bune! El a ajutat fotbalul românesc foarte mult, nu l-a stricat. Poate prin comportamentul lui, care nu este familiarizat cu sportul la nivel înalt a greşit! Gigi Becali a băgat foarte mulţi bani în fotbal, banii lui! Becali a investit peste 25 de milioane de euro în fotbal. Nu făcea nimeni ce a făcut el, nimeni! Ca oricine a făcut şi greşeli. Cea mai mare greşeală a făcut-o atunci cînd l-a angajat pe Hagi la Steaua, iar a doua cînd l-a dat afară. Eu mă feresc să-mi aduc neamurile la Ligă, pentru că dacă fac greşeli trebuie să-i dau afară şi nu vreau să-mi fac duşmanii în familie", a încheiat Dragomir.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (24)
 •  08 Februarie 2008, 18:52

cioban

 •  08 Februarie 2008, 18:36

mori jegosule si tu si becali

 •  08 Februarie 2008, 18:28

Ba omule de fiecare data cand ii vad fata de timp astuia imi aduc aminte ce a zis tiganul cand a vazut prima oara o girafa! - asa ceva nu exista!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează