FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID 2-2

VIDEO Discursul serii! Lecția lui Bogdan Lobonț în conferință, în timp ce patronul Șucu făcea praf arbitrajul: „Vă rog din suflet! Măi băieți...!”

Bogdan Lobonț, la conferința de presă de după FCSB - Rapid +29   FOTO
Bogdan Lobonț, la conferința de presă de după FCSB - Rapid

Articol de - Publicat duminica, 21 aprilie 2024 01:23 / Actualizat duminica, 21 aprilie 2024 09:04

FCSB - RAPID 2-2. Dacă patronul Dan Șucu a fost extrem de vehement la adresa arbitrului Marcel Bîrsan, „interimarul” giuleștenilor, Bogdan Lobonț, a adoptat o poziție neutră în ceea ce privește deciziile luate de „central”.

Finanțatorul Dan Șucu acuză frontal că golul de 3-1 reușit de kosovarul Hasani, anulat pentru un presupus ofsaid, ar fi trebuit să fie validat, aspect confirmat și de expertul Marius Avram.

Dan Șucu, exploziv după FCSB - Rapid » Cel mai dur discurs de la intrarea în fotbal: „Acum înțeleg”
FCSB - Rapid
Dan Șucu, exploziv după FCSB - Rapid » Cel mai dur discurs de la intrarea în fotbal: „Acum înțeleg”

La conferința de presă de la finalul meciului, Lobonț a evitat să critice arbitrajul, fiind în deplină antiteză cu atitudinea patronului echipei, cel care lansa în același timp un atac tăios la adresa lui Bîrsan.

Bogdan Lobonț respinge orice discuție despre arbitraj: „Măi băieți, cu toții greșim! Ce sens are să creăm o polemică inutilă?”

Iată discursul flegmatic susținut de Lobonț aseară:

„Nu comentez arbitrajul. Au de luat decizii dificile într-o fracțiune de secundă. E dificil să iei decizii. Nu comentez! Vă rog din suflet, nu încercați să intrați pe altă ușă cu arbitrajul.

Nu-l comentez. Îi apreciez foarte mult pe toți arbitrii, avem arbitri foarte buni care ne reprezintă extraordinar de bine în Europa. Că fac și ei greșeli...?! E omenește, măi băieți! E omenește. Cu toții greșim, nu cred că e unul care să spună «Eu nu greșesc». Nu, cu toții greșim!

Ce sens are să creăm o polemică inutilă? Dacă e să fac vreodată polemică, o fac fără niciun fel de problemă, dar cu arbitrajul... Niciodată, indiferent de deciziile pe care le iau!”, a spus Lobonț pe durata conferinței.

Dan Șucu, furios pe Marcel Bîrsan și CCA: „Arbitraj ostil, de partea FCSB!”

Șucu a transmis un mesaj prin intermediul jurnalistului Horia Ivanovici, care l-a citit în direct la Prima Sport 1:

„Este pentru prima oară când înțeleg ce înseamnă «Rapid, singuri împotriva tuturor». Nu îmi arog merite de specialist, dar a fost un arbitraj de partea FCSB, cel mai prost pe care l-am văzut. Sunt extrem de dezamăgit. Pentru mine, Rapid a câștigat, în condițiile unui stadion ostil, în condițiile unui arbitraj ostil”.

Șucu a vorbit și despre situația lui Jakub Hromada, cel care a suferit o fractură. Pe targă, în drumul spre ieșirea de pe gazon, suporterii de la FCSB l-au luat la țintă pe rapidist: „Sunt în drum spre spital cu Hromada, care are fractură. Din păcate, când era pe targă, suporterii aruncau cu obiecte spre el”.

O să încep cu Legile jocului. Acestea spun dacă împiedică un adversar să joace mingea prin obturarea câmpului vizual. Nu are nicio legătură dacă e pe traiectoria mingii. Trebuie să obtureze câmpul vizual. Face o mișcare clară de a juca mingea? Nu e cazul! El nu încearcă să joace, se ferește. Al treilea punct e acela care spune că un jucător face o mișcare evidentă prin care împiedică portarul să joace mingea.

Ce înseamnă asta? Târnovanu vede tot timpul mingea și nu mai avea nicio șansă să sară. Din punctul de vedere al Legilor jocului, golul e perfect valabil. E o întrebare bună de ce a fost validat?

- Marius Avram, fost arbitru FIFA, la „Digi Sport Special”

Arbitrii au anulat reușita lui Hasani deoarece coechipierul Albion Rrahmani s-a aflat pe traiectoria mingii șutate și i-ar fi obturat vederea lui Târnovanu. Însă un fost arbitru internațional consultat de GSP spune că golul trebuia validat.

VIDEO Imagini surprinse de GSP pe gazon, la finalul meciului FCSB - Rapid

Citește și alte știri despre FCSB - Rapid:

Dan Șucu, exploziv după FCSB - Rapid » Cel mai dur discurs de la intrarea în fotbal: „Acum înțeleg”

Florinel Coman a făcut spectacol la interviu: „Nu glumesc! Pe mine mă interesează părerea unei singure persoane din fotbal”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (43)
Dobermannul
Dobermannul  •  22 Aprilie 2024, 09:56
Postat de 1ianuarie pe 21 Aprilie 2024, 17:30

Eu zic să lași falsa consolare, nu e nevoie. Fcsb-iștii în g-ral nu vor să recunoască faptul că Gigi are foarte multe pârghii care îi aduc avantaje sportive pt care merită tot disprețul nostru. Personal cred că va mai dura cel puțin doi ani până când buboiul ăsta se va sparge. Atunci veți înțelege mulți dintre susținătorii de canapea cine a fost în realitate marele Gigi. Răbdare.

Va dati seama ca au trecut mai bine de 100 de ani de cand voi cu mosii si stramosii vostri asteptati ceva care nu prea vine. E greu sa vezi ca altii pot si tu nu si atunci va gasti refugiu in dorinta arzatoare a neputinciosului: sa moara si capra vecinului.

braveheartro
braveheartro  •  22 Aprilie 2024, 08:49

Cu atitudinea asta umilă vom fi în continuare bătaia de joc atât a arbitrilor, cât și a celorlalte competitoare, care văd că noi întoarcem celălalt obraz în loc să reacționăm ferm la mizeriile care ni se întâmplă. Dacă toate astea i s-ar fi întâmplat fcsb-ului era iureș pe toate televiziunile, mimi stoica spumega pe la Orange, becali urla la Neom la Digi, „ziariștii” de casă ai ilfovenilor ar fi atacat fără menajamente brigada de arbitri. Noi, deh, ca niște ghiocei, plecăm capul și ne prefacem că totul a fost din greșeală. Greșeala cea mai mare e că acest personaj insalubru, incult și grobian, care plimba valize cu bani pentru alte echipe încă activează în fotbalul românesc și nu doar că activează, pare că-l și conduce.

ahile99999999999999
ahile99999999999999  •  21 Aprilie 2024, 20:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează