FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI 1-0

Noi imagini scandaloase pe „Arc” » Arbitru lovit din tribună: „Incredibil, incredibil! L-a țintit, i-a dat în cap!”

Mircea Orbuleț a fost lovit în cap cu un pahar aruncat din tribună // foto: captură OrangeSport +6   FOTO
Mircea Orbuleț a fost lovit în cap cu un pahar aruncat din tribună // foto: captură OrangeSport

Articol de - Publicat marti, 15 august 2023 09:28 / Actualizat marti, 15 august 2023 11:56

În minutul 80 al meciului dintre Dinamo și FC Botoșani, 1-0, când jocul era oprit, arbitrul asistent Mircea Orbuleț a fost țintit cu un pahar aruncat de unul dintre suporterii de la Tribuna 2.

Cu 10 minute înainte de finalul timpului regulamentar, jocul a fost oprit de „centralul” Adrian Cojocaru în urma unei ciocniri violente între Cristi Costin și Alin Șeroni. La câteva secunde distanță, un pahar cu apă a fost lansat din tribună, în preajma jucătorilor căzuți la pământ.

Arbitrul asistent de pe acea parte de teren, Mircea Orbuleț, și-a dus de îndată mâna la cap, gesturile lui reclamând faptul că paharul de carton îl lovește în zona capului!

+2 FOTO

Moment scandalos în Dinamo - FC Botoșani » Arbitru luat la țintă din tribună

Un cadru larg prezentat ulterior de operatori a făcut lumină asupra celor întâmplate: un suporter situat la Tribuna 2 s-a aplecat peste balustradă și a aruncat intenționat paharul.

+2 FOTO

„L-a lovit în cap pe tușier! Acel pahar l-a lovit în cap! Uite, în mod special vrea să-i dea în cap! Incredibil! Am crezut că s-a aplecat cine știe cum... Nu, s-a aplecat, îl țintește și vrea să-i dea în cap! Este incredibil, incredibil!”, a reacționat Bogdan Cosmescu, comentator la OrangeSport și PrimaSport.

Văzându-și colegul cu mâna pe cap, „centralul” Cojocaru a mers la el pentru a se asigura că totul este OK. După un scurt dialog, meciul a continuat fără nicio măsură împotriva gazdelor.

Un moment similiar, unul care a intrat în istoria fotbalului românesc, a avut loc în 2008, la un meci între Rapid și FCSB. Lovit în cap cu o brichetă aruncată din tribune, arbitrul Alexandru Deaconu a oprit meciul în minutul 72, la scorul de 1-0 pentru giuleșteni. Rapidiștii au pierdut ulterior la „masa verde”, 0-3.

Meciul și incidentul din tribune la Dinamo

Scene reprobabile s-au petrecut și la precedentele două partide jucate de Dinamo pe „Arcul de Triumf”

  • Pe 31 iulie, la 0-3 cu Sepsi OSK, ultrașii dinamoviști de la Tribuna 2 au lansat flegme și înjurături oribile în direcția unuia dintre adversari, fundașul Bogdan Oteliță. Nici arbitrul Istvan Kovacs nu a scăpat de scandările obscene ale dinamoviștilor. 
    Despre aceste scene reprobabile a scris  Costin Ștucan în editorialul „Seară românească de ură și flegme”, mai jos:
Seară românească de ură și flegme
EDITORIAL
Seară românească de ură și flegme

Mai multe știri din Liga 1: 

Încântat la TV de felul în care s-a prezentat Dinamo: „Bravo, Burcă!”

Noul acționar dinamovist, misterios după victoria cu Botoșani: „Dacă le spun planul din spatele planului se vor alătura și alții”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (49)
vio9o301960
vio9o301960  •  15 August 2023, 21:24
Postat de tororosso pe 15 August 2023, 15:31

... Meciul trebuia oprit și pierdut de câini la masa verde ”. Poate așa se vor trezi și cei care fac asemenea gesturi huliganice când echipa favorită pierd din cauza lor . Fără asemenea măsuri se creează antecedente și ne vom trezi cu aruncatul bolovanilor .

Eu zic ca era normal sa-i impuste pe toti suporterii si poate si pe jucatori! La cate fac arbitrii nostri(nu e cazul aici) unii dintre ei poate merita mai mult decat udat cu apa!Dar la cati dusmani are Dinamo, nu e de mirare ca se gasesc si acei ,,civilizati,, din alte galerii care poate au facut si mai mari grozavii!!!!

cititorulcircumspect
cititorulcircumspect  •  15 August 2023, 17:40
Postat de dansy pe 15 August 2023, 14:31

Dacă e plin și îl lovește in tâmpla poate sa și moara!Iar gestul este oribil și tipic pentru suporterii Dinamo și Fcsb!

taci ca te faci de ras :)

scooter
scooter  •  15 August 2023, 16:35

Eu vreau sa inteleg ceva oameni buni. GESTUL CA GESTUL. Gestul ramane gest indiferent ca l-a atins sau nu. DAR LOGICA MEA ZICE ASA : daca un obiect loveste un alt obiect, traiectoria acestuia se schimba , sau se opreste. Alte variante nu exista. Arbitrul nu a facut caz, pentru simplul fapt ca paharul nu l-a lovit. In schimb l-a udat. Si el se sterge ( probabil ca s-a gandit ca a fost scuipat in prima instanta ) dupa care isi da seama ca este apa cand vede paharul. GEST DE BADARAN , fara indoiala. DAR NU-SI ATINGE tinta. Asta este clar !

Vezi toate comentariile (49)
Comentează