FOTBAL  »  Superliga  »  PERLA A ÎNCEPUT SĂ STRĂLUCEASCĂ

Dayro a demarat

Articol de , - Publicat marti, 05 februarie 2008 00:00

După două amicale modeste, vîrful pe care Gigi Becali a plătit două milioane de dolari a făcut o demonstraţie de fotbal în partida cu Budejovice.
Steaua arată pe zi ce trece tot mai bine şi mai puternică. Ultimul mare cîştig este Dayro Moreno, fotbalist care rămăsese dator în primele două amicale ale stagiului din Cipru. Însă duminică, la 2-1 cu Budejovice, el a început să-şi scoată la iveală calităţile de mare jucător.

CE ŞTIE BINE
1. Colaborare perfectă cu Dică
Lăcătuş l-a titularizat din nou alături de Dică, în centrul liniei de 4 mijlocaşi ofensivi, tocmai pentru a roda acest cuplu pe care "Fiara" îl vede de bază. Şi nu s-a înşelat. Colaborarea dintre Dayro Moreno şi Dică a dat roade, cei doi combinînd de multe ori dintr-o singură atingere. Contra cehilor, columbianul în vîrstă de 22 de ani a avut multe faze în care lăsa mingea să-i treacă printre picioare sau doar se făcea că o joacă. Dică îi anticipa perfect intenţiile, intervenea în fază la momentul oportun, cei doi punînd astfel în dificultate adversarul de cîteva ori.
2. Schemă irezistibilă
Dayro ţîşneşte excelent printre fundaşii adverşi cu mingea la picior şi mereu cu privirea spre poartă. De cele mai multe ori, la şedinţele de pregătire pleacă de undeva din stînga şi porneşte în diagonală. Exact aşa a marcat golul victoriei în Columbia - Argentina 2-1, aşa i-a reuşit o fază şi cu Budejovice. I-a depăşit net pe apărători datorită unui sprint senzaţional pe primii 10-15 metri, a rămas singur cu portarul, însă a comis henţ la ultima preluare. Înainte ca arbitrul să fluiere, sud-americanul apucase să tragă perfect, mingea oprindu-se direct sub transversală.
3. Tehnicitate de clasă
Cel poreclit "El Matador" şi-a pus la lucru glezna fină. În minutul 31 al meciului cu cehii a scăpat spre poartă din lateral stînga şi şi-a năucit un adversar cu o "bicicletă" a la Ronaldinho. A fost oprit doar prin fault, undeva la 17 metri, iar lovitura liberă obţinută a fost executată de Dică în vinclu, însă portarul a fost providenţial.

UNDE E DEFICITAR
1. Nu dă bine cu stîngul
Pe lîngă faptul că încă nu este pregătit fizic să facă faţă 90 de minute unui meci în ritm alert, Dayro a arătat şi o altă slăbiciune. Se bazează aproape exclusiv pe piciorul drept. La 2-1 cu Budejovice a avut o fază clară de gol în minutul 38, însă mingea i-a venit pe stîngul şi a ratat execuţia.

"Sper ca jucătorii pe care i-am adus să vină cu un plus de valoare şi să ne ajute să rezolvăm problemele din ofensivă cu care ne-am confruntat în prima parte a sezonului"

Marius Lăcătuş

"Încă de cînd am semnat contractul am ştiut că trebuie să marchez multe goluri pentru Steaua. Sper să nu-l dezamăgesc pe patron, care a zis că aşteaptă multe din partea mea"

Dayro Moreno
dintre cele peste 10.000 de persoane care au votat pe www.gsp.ro l-au indicat pe Dayro Moreno ca fiind cel mai bun transfer al iernii în Liga I, el fiind urmat de Pepe Moreno (20%), Torje (18%) şi Dorsin (7,5%)

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (14)
 •  05 Februarie 2008, 23:42

LIGA CAMPIONILOR INTERZISA CI ORILOR,UNGURILOR SI JAVRELOR

 •  05 Februarie 2008, 22:53

de acord, cu o modificare: emegara in locul lui nesu :)

 •  05 Februarie 2008, 18:04

Zapata Golanski,Goian, Ghionea(Rada), Nesu Banel, Dica, Petre O., Mendoza(surdu) Dayro, pepe moreno asta e echipa ideala

Vezi toate comentariile (14)
Comentează