FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL GALAȚI

EXCLUSIV // VIDEO Cristi Munteanu, după primul meci al Oțelului la revenirea în Liga 1: „Mi s-a îndeplinit un vis” + „Jucătorii sunt plătiți la zi”

Cristi Munteanu
Foto. Raed Krishan
Cristi Munteanu Foto. Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 17 iulie 2023 14:39 / Actualizat luni, 17 iulie 2023 15:31

Cristi Munteanu (48 de ani), managerul general al celor de la Oțelul Galați, a comentat revenirea echipei sale în Liga 1 cu o remiză în fața celor de la UTA, dar și despre obiectivele și situația financiară a clubului.

„Babicu” s-a declarat mulțumit de jocul prestat de elevii lui Dorinel Munteanu și consideră că formația sa a pierdut două puncte din cauza ratărilor mari. De asemenea, cataloghează drept „un vis înplinit” revenirea gălățenilor în Superliga.

Un personaj-cheie, surprins alături de Argăseală în Ghencea
STADION
Un personaj-cheie, surprins alături de Argăseală în Ghencea

VIDEO Cristi Munteanu: „Am readus Galațiul acolo unde îi este locul”

- Domnule Munteanu, cum comentați rezultatul din prima etapă a Superligii?
- Sunt pe jumătate mulțumit. Consider că echipa noastră a pierdut două puncte importante. Am fost echipa mai bună, am ratat multe ocazii, penalty. Dar, una peste alta, pentru primul meci în Liga 1 după 8 ani sunt foarte bucuros. 

- Cum ați trăit revenirea Oțelului în Liga 1? 
- Cu emoții. Eu când am venit la Oțelul eram în Liga a 3-a, undeva pe locul 6, cu mari probleme financiare. Cu perseverență, multe sacrificii, cu inspirația de a-l convinge pe Dorinel s-a format o echipă unită. S-a muncit mult și am readus Galațiul acolo unde îi este locul. Oțelul a stat zeci de ani în Liga 1, mulți fani s-au născut cu echipa asta în Liga 1 și i-a lipsit orașului ca Oțelul să joace pe prima scenă, să găzduiască echipe de tradiție din fotbalul nostru. 

- Așa...
- Mi s-a îndeplinit un vis pentru că atunci când am venit asta îmi doream, d-asta am venit (n.r. - să promovăm). Visul s-a transformat în realitate. Numele Munteanu a avut o aură bună la Oțelul. Acum un an și două luni noi jucam meciuri de baraj la Liga a 3-a. Este ceva miraculos. Și iată că am pornit în Liga 1 cu un prim punct. 

- Ce obiectiv își propune Oțelul anul acesta? 
- Jocuri frumoase, în care să luăm maximul. Ne propunem să ne menținem în Liga 1 pentru că suntem o echipă nouă, care s-a format începând din Liga a 3-a. Ne propunem multe, sunt convins că echipa se va menține. Dorinel e un antrenor valoros, sper că vom fi o figură frumoasă a acestui campionat. 

Cristi Munteanu: „Nu bugetul face diferența!”

- Financiar Oțelul este o echipă care se poate bate cu celelalte echipe din Liga 1? 
- Pe hârtie, toată lumea are bani. Suntem o echipă normală din Liga 1. Jucăm cu echipe care au bugete de 3-4 ori mai mari ca ale noastre, dar de multe ori nu bugetul face diferența. Nouă ne-a ieșit în Liga 2, în care din postură de echipă nou-promovată nu ne-a dat nimeni șanse să ajungem să promovăm direct, nici măcar la baraj. Ambițiile sunt mari, orice este posibil în viață dacă ești perseverent. 

- Exisă vreo datorie? 
- Echipa este plătită la zi. Nu suntem vreo formație cu salarii mari, suntem practic o echipă medie din punct de vedere financiar. 

- Oțelul este finanțată în mare măsură de Consiliului Local? 
- Da, Consiliul Local e principalul finanțator al clubului. Începând din Liga a 3-a cu venirea mea am readus primăria lângă echipă. Ei au fost alături de echipă în momentele grele, când am luat-o de jos. Aveam un singur gând, să urcăm. Mai jos de aici nu avem cum să coborâm. Au fost decisivi. 
Fără finanțarea de la primărie și Consiliul Local, azi nu mai vorbeam de Oțelul. Cu promovarea în Liga 2 a venit alături de noi și Combinatul Liberty, iar apoi am început să visăm, având doi coloși lângă tine. Venirea lor a fost decisivă în a spera să ajungem în Liga 1. 

- Acum că sunteți în Liga 1, visați să mai atrageți noi sponsori la echipă? 
- Bineînțeles! Te gândești că odată ajuns în vitrina fotbalului românesc, pe prima scenă, îți bat sponsorii la ușă. E greu, trăim într-o economie dificilă, dar în Galați sunt firme puternice. Au mai venit lângă noi sponsori mai mici, dar mai e loc. 

- Ce mesaj aveți pentru posibilii sponsori?
- Îi invit cu această ocazie să vină alături de noi. Noi am arătat în meciul cu UTA ca o echipă care pierde greu, o echipă serioasă, echilibrată, pragmatică, care face totul pentru a scoate maximul dintr-un meci. O echipă clădită pe filozofia lui Dorinel.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Becali a făcut radiografia transferurilor: „Djokovic e cel mai bun de la mijloc. Băluță parcă e din alt film”
FCSB
Becali a făcut radiografia transferurilor: „Djokovic e cel mai bun de la mijloc. Băluță parcă e din alt film”
Adrian Mititelu a făcut anunțul: „Punem antrenor! Și el e o variantă”
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu a făcut anunțul: „Punem antrenor! Și el e o variantă”

Citește și:

Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”
Superliga
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează