FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Caracterizarea făcută de Florin Bratu lui Ianis Stoica, de la FCSB + La ce trebuie să mai lucreze fotbalistul dorit de Arsenal

Ianis Stoica (18 ani)
Ianis Stoica (18 ani)

Articol de GSP - Publicat marti, 30 noiembrie 2021 13:21 / Actualizat marti, 30 noiembrie 2021 13:40

Florin Bratu (41 de ani), selecționerul naționalei U21, l-a caracterizat pe Ianis Stoica (18 ani) și a dezvăluit la ce mai are de lucrat fotbalistul de la FCSB.

Bratu a remarcat calitățile tânărului atacant de la FCSB, însă a dezvăluit că trebuie să-şi îmbunătăţească mobilitatea și agilitatea pentru a spera la un loc de titular la vicecampioana României.

Florin Bratu: „Ianis este un tip extrem de echilibrat, putem câștiga un atacant bun”

„Are viteză și simte golul. Pentru un atacant, în fișa postului, cu asta începi. Poate fi și înșelător interesul acesta a lui Arsenal. Trebuie să aibă grijă pentru că acolo contează numai evoluțiile lui. 

El trebuie să facă abstracție de Arsenal. Trebuie să fim sinceri, e foarte greu în momentul de față să joace un jucător român la Arsenal. E un lucru important că este dorit acolo, asta certifică valoarea lui. 

La cum îl cunosc eu pe Ianis Stoica, este un tip extrem de echilibrat. El dacă ia doar esența, «mă caută Arsenal, am ceva, hai să muncesc mai mult, să prind echipa la FCSB și să joc meciuri la rând titular», atunci putem obține un atacant foarte bun pentru România”, a spus Florin Bratu, la GSP Live.

La ce trebuie să mai lucreze Ianis Stoica

Ianis Stoica a marcat 4 goluri și în actuala stagiune din Liga 1, iar selecționerul Florin Bratu i-a oferit o serie de sfaturi pentru a continua să progreseze.

„Părerea mea că el este număr 9. Asta arată calitatea și evoluțiile din ultimul timp. Îi cer și o face foarte bine, să plece mult în profunzime, pe spațiu, lui îi place lucrul acesta. Ianis are calitatea acesta a execuției, dacă va face lucrul acesta bine o să ajungă un atacant mare. 

Nu este foarte înalt, dar e clădit bine din punct de vedere al constituției. Trebuie să lucreze mult la mobilitate, agilitate și acolo în fața porții, unde se dă goluri”, a concluzionat selecționerul României U21.

Sezon de vis pentru Ianis Stoica

Ianis Stoica e revelația acestui sezon la FCSB, a devenit un fotbalist important al roș-albaștrilor după câteva sezoane în care fusese împrumutat și nu izbutise să se impună nici măcar în liga a doua. 

În partida cu FC Botoșani, 3-1, a marcat al patrulea gol din prima ligă pentru FCSB și l-a depășit astfel pe tatăl său,Pompiliu Stoica, la capitolul acesta.

Citește și:

Trei explicații pentru stagnarea din cariera lui Octavian Popescu: „Chiar am vorbit cu el”

Florin Bratu a găsit viitorul golgeter al naționalei: „Nici Mutu, nici Pancu, nici Ganea, niciunul nu avea execuțiile lui”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
archibald
archibald  •  01 Decembrie 2021, 08:17

Altă „***” la preț de „rachetă”!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  30 Noiembrie 2021, 21:56
Postat de c23665 pe 30 Noiembrie 2021, 14:18

Am inteles ce calități și defecte are Stoica. Dar... cine e jucatorul dorit de Arsenal?!?

Zvonuri create de puscariasii Becali ca sa-i sufle jucatorul Prodancei. Nici o legatura cu realitatea ca si in cazul celuilalt Ianis.

adrianna.
adrianna.  •  30 Noiembrie 2021, 16:43
Postat de reteleanu pe 30 Noiembrie 2021, 14:20

ca stil (sa fim bine intelesi, nu ca valoare, inca) aduce cu viorel moldovan. stilul ala, gerd muller, lineker, nu foarte inalt, dar cu picioare puternice si care se arunca pe orice minge in careul mic.

Exact, un atacant speculativ, care apare acolo unde vine mingea. Mare lucru.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează