FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Bornă impresionantă atinsă de un "câine", la doar 21 de ani: "Crește în spiritul dinamovist și nu trădează culorile clubului" » 5 momente importante din cariera lui

FOTO: GSP
FOTO: GSP

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2017 18:04

Ionuț Nedelcearu, fundașul de 21 de ani al celor de la Dinamo, a atins borna celor 100 de meciuri jucate în toate competițiile pentru echipa alb-roșie.

Clubul l-a răsplătit pe jucător, dedicându-i acestuia o postare specială pe pagina oficială de Facebook a echipei din "Ștefan cel Mare."

"Mulți copii de 7 ani încep fotbalul la Dinamo, la cea mai importantă academie de juniori din România, visând să îmbrace, într-o zi, tricoul primei echipe.

Cu mama sau tata de-o mână, cu ghetele în cealaltă, puștii bat la porțile clubului cu speranța că vor ajunge, după ani și ani, să joace în Ștefan cel Mare. Se antrenează zi de zi și au meciuri oficiale la finalul fiecărei săptămâni, când alți băieți plimbă tabletele prin tabere, iar ei reușesc să vadă muntele doar prin cantonamentele chinuitoare ale iernii. Cresc, cu alte cuvinte, în spiritul dinamovist și, de cele mai multe ori, nu trădează culorile clubului sau vocea peluzei.

Dar oare câți reușesc să joace măcar un minut la Dinamo? Sau doar la Dinamo? Unul dintre ei este Ionuț Nedelcearu, un copil adus de tatăl său, la 7 ani, în Ștefan cel Mare, un junior crescut la grupa 1996 cu mentalitate de învingător, un dinamovist incontestabil cu 100 de meciuri oficiale, în toate competițiile, în tricoul alb-roșu", e mesajul special transmis de Dinamo prin intermediul paginii oficiale de Facebook. 

GSP.RO prezintă în rândurile de mai jos cinci momente importante din cariera lui Ionuț Nedelcearu:

1. Debutul

Nedelcearu a debutat pentru Dinamo într-o competiție oficială la vârsta de 17 ani, pe 31 octombrie 2013, într-un meci din Cupă cu Chindia Târgoviște, încheiat 5-0.


FOTO: Ștefan Constantin

Nedelcearu a fost introdus pe teren în minutul 69, înlocuindu-l pe Dragoș Grigore.

"Înseamnă foarte mult, Dinamo e o echipă mare din istoria Ligii 1, cu nume. Mă bucur că am debutat cu dreptul, cu o victorie, şi că joc la acest club minunat, sunt foarte fericit", declara Nedelcearu după acea partidă.

2. Primul gol cu FCSB și primul trofeu

Pe 30 noiembrie 2016, la doar 20 de ani și jumătate, Nedelcearu reușea să marcheze primul gol în poarta rivalei dinamoviștilor. Fundașul marca golul doi al echipei sale în victoria "câinilor" cu 3-1, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în derby.


FOTO: Raed Krishan

Jumătate de an mai târziu, Nedelcearu era integralist în victoria cu ACS Poli Timișoara din finala Cupei Ligii, scor 2-0, bifând în acel meci primul trofeu din carieră.


FOTO: Raed Krishan

5 goluri
în 100 de meciuri a reușit Nedelcearu pentru Dinamo în toate competițiile

3. Prima apariție europeană, zid pentru Aduriz

Ionuț Nedelcearu a bifat în acest an prima apariție în cupele europene, evoluând 180 de minute în "dubla" cu Athletic Bilbao din turul III al preliminariilor Europa League.


FOTO: Ștefan Constantin

În tur, în egalul scos de Dinamo în fața bascilor, 1-1, Nedelcearu a avut o evoluție impresionantă, blocându-l cu fiecare ocazie pe veritabilul atacant spaniol Aritz Aduriz.

4. Stâlp la U21, în atenția lui Contra pentru echipa mare

Dinamovistul e titular incontestabil în apărarea naționalei U21, fiind unul dintre cei mai apreciați jucători din actuala campanie, în care "tricolorii" mici sunt pe primul loc în grupa de calificare pentru CE din 2019.


FOTO: GSP

Debutul acestuia la naționala U21 datează din 13 noiembrie 2014, la vârsta de 18 ani, când era titular în victoria obținută de România în fața Serbiei, 1-0.

Nedelcearu a trecut repede peste problemele din luna martie a acestui an, când a fost exclus din lot după un scandal bahic, revenind însă imediat la acțiunile următoare ale selecționatei lui Isăilă.

În plus, Cosmin Contra, noul selecționer al naționalei mari, a declarat în repetate rânduri că îl are în vedere pe fostul său elev de la Dinamo pentru convocare.

12 meciuriși un gol are Nedelcearu la naționala U21

5. Remarcat de italieni

Recent, site-ul tuttomercattoweb.com l-a remarcat pe Ionuț Nedelcearu, numindu-l într-un articol din această vară "Talentul zilei".

Publicația italiană încearcă să remarce în fiecare zi câte un tânăr talentat din Europa, dinamovistul fiind considerat de jurnaliștii din Peninsulă drept unul dintre jucătorii care ar putea redresa echipa națională a României.

"El ar putea fi o variantă pentru prima reprezentativă datorită calităților sale: are o bună poziționare și anticipează foarte bine mișcările adversarului. Jucătorul născut în 1996 poate deveni un element important în reconstrucția echipei naționale, asta și datorită versatilității sale", au scris italienii. 

În plus, fundașul a fost remarcat de reprezentanții mai multor cluburi din Italia, printre care și prima divizionară Sampdoria.

 

100 PENTRU DINAMO. Doar Ionuț Nedelcearu! Mulți copii de 7 ani încep fotbalul la Dinamo, la cea mai importantă academie...

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Friday, 20 October 2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
adyqip
adyqip  •  20 Octombrie 2017, 22:29
Postat de ang3ldev1l pe 20 Octombrie 2017, 20:07

o sa-l cumpare Becali si pe asta cat de curand, iar atunci va spune ca a fost stelist de mic.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fangigi
fangigi  •  20 Octombrie 2017, 20:54
Postat de mosvasile pe 20 Octombrie 2017, 18:23

Nu-i a buna,daca voi cei de la GSP, remarcati vreun jucator de la Dinamo,pentru ca nu se stie ce urmariti...

Poate sunt scouterii lui Gigi Parnaie?

randoomoierul
randoomoierul  •  20 Octombrie 2017, 20:10
Postat de valeri_gazaev100 pe 20 Octombrie 2017, 18:32

Oare Nedelcearu stie ca fc fcsb nu e steaua ?

toata lumea stie , mai putin prostii de pe gsp care tin cu fcsb

Vezi toate comentariile (12)
Comentează